Komt Sinterklaas nog naar Nijmegen?

Komt Sinterklaas nog naar Nijmegen?

NIJMEGEN – De feestdagen in december komen steeds dichterbij. Zo ook Sinterklaas. Dit jaar gaat het anders dan de voorgaande jaren. Ondanks het coronavirus komt de goedheiligman tóch een bezoekje brengen aan Nijmegen. Geen optocht om de Sint te verwelkomen, maar het is wél op TV te volgen. Samen met de Stichting Intocht Sint Nicolaas maakt RN7 een uitzending die op tv te volgen is. Een ontmoeting met Sinterklaas gaat dit jaar ook net iets anders, want ook hij moet zich aan de regels van het RIVM houden.

De voorbereidingen voor de intocht zijn nog in volle gang, maar een spektakel wordt het zeker. Op zaterdag 14 november vanaf 13.00 is op RN7 te zien hoe de goedheiligman Nijmegen binnenkomt.

Op bezoek bij de Sint

Ook dit jaar zijn de Sint en zijn pieten te bezoeken. Dit jaar niet in de Mariënburgkapel, maar in de Sint Nicolaaskapel in het Valkhofpark. De Sint wordt elk jaar weer een jaartje ouder, dus hij en zijn pieten zijn extra voorzichtig. De sint en zijn pieten mogen slechts één gezin op afstand per keer ontvangen. Hier moet wel eerst een afspraak voor gemaakt worden. Het aanmelden kan via deze website.

Pietenboekjes

Vanaf 14 november zijn net als vorig jaar pietenboekjes te verkrijgen bij de lokale ondernemers in de binnenstad. In het boekje staan allerlei leuke opdrachten. Een letterzoekactie, kleurplatenactie en nog veel meer. Als alle opdrachten gedaan zijn, kan je zelfs een handtekening door Sinterklaas laten zetten in het huis van Sinterklaas.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}