Koninklijke onderscheiding bij Bijzondere Gelegenheid in Balgoij

Koninklijke onderscheiding bij Bijzondere Gelegenheid in Balgoij

BALGOIJ – Piet van Erp uit Balgoij ontving donderdagavond een Koninklijke onderscheiding. Dit gebeurde op de parkeerplaats van dorpshuis ’t Balgoyke waar leden, ereleden en vrijwilligers van Harmonie Kunst en Vriendschap Balgoy samen waren voor een speciale bijeenkomst ter afsluiting van het jubileumjaar.

Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de harmonie mocht de voorzitter uit handen van burgemeester Marijke van Beek een Koninklijke Erepenning in ontvangst nemen. Deze bijzondere eer valt maar weinig verenigingen in ons land ten deel.

Oranje-Nassau

Maar de verrassing was nog niet compleet. Ook de activiteiten van de heer Van Erp zelf waren in Den Haag niet onopgemerkt gebleven. Na de uitreiking van het ereteken werd de decorandus toegesproken door burgemeester Van Beek van Wijchen en volgde een benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Vrijwillige inspanningen voor Balgoij

Piet van Erp heeft zich sinds 1994 op intensieve wijze ingezet voor de samenleving. Hij stopt nagenoeg al zijn vrije tijd in de Balgoijse gemeenschap, die 720 inwoners telt.

Zo is hij al ruim vijfentwintig jaar vrijwilliger en bestuurslid van de Muziekvereniging. Hij zet zich ook in voor andere verenigingen om de saamhorigheid en energie die er in de hechte gemeenschap is nog verder te ontwikkelen en stimuleren.

Bijzondere gelegenheid

De meeste uitreikingen gebeuren tijdens de 'Algemene gelegenheid', beter bekend als de 'lintjesregen'. Deze lintjesregen vindt jaarlijks plaats op de laatste werkdag voor Koningsdag. Maar ook kan de uitreiking plaatsvinden tijdens een 'Bijzondere gelegenheid'. Die gelegenheid moet dan wel aansluiten bij het zwaartepunt van de verdiensten van de gedecoreerde. Wie de onderscheiding uitreikt, wordt bepaald door de minister.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}