Kort nieuws uit de gemeenteraad

Kort nieuws uit de gemeenteraad

NIJMEGEN – Korte berichten uit de stukken van de gemeenteraad, over onder andere wijkcentrum De Schakel, Park Malderborgh, Café De Sportcentrale en tarieven parkeergarages.

  • Het college is voornemens om wijkcentrum De Schakel in Grootstal uit te breiden en te renoveren. De parkeerplaats zou daarbij verplaatst moeten worden van de noordzijde naar de westzijde van het gebouw.
  • Op Park Malderborgh in Hatert wordt een zes verdiepingen hoog appartementencomplex genaamd De Lelie gebouwd. In eerste instantie zou hier het Scharniergebouw neergezet worden, maar de vergunning voor de bouw daarvan werd in september 2015 ingetrokken wegens het verslechteren van de woningmarkt. Die herstelt zich nu. De Lelie past binnen dezelfde ‘footprint’ als het Scharniergebouw, en hoeft dus niet opnieuw afgewogen te worden. Wel wordt er gekeken naar aanvullende eisen met betrekking tot de maximale geluidsbelasting.
  • Café De Sportcentrale overtrad twee keer in een week de geluidsnormen tijdens de Vierdaagsefeesten en kreeg een boete van 3.000 euro opgelegd. De eigenaar ging in beroep tegen de dwangsom, maar verloor en wordt nu geacht de boete te voldoen.
  • Het uurtarief in de parkeergarages wordt geïndexeerd. Vanaf januari is het dagtarief met vijf cent verhoogd naar 2,70 per uur. Het avondtarief van 0,50 euro per uur blijft gehandhaafd.
  • Het college voert een door de raad aangenomen motie om meer wegversmallingen in te zetten in plaats van drempels of plateaus niet uit. Dit omdat er verkeerskundige nadelen aan kleven: auto’s gaan racen om tegemoetkomers voor te zijn, bij verkeersluwe momenten remt het nauwelijks af, fietsers kunnen worden ‘gesneden’ door auto’s en het levert minder capaciteit voor parkeerplaatsen op.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}