Kort nieuws uit het college: koksopleiding met baangarantie, nieuwe woningbouw Lent

Kort nieuws uit het college: koksopleiding met baangarantie, nieuwe woningbouw Lent

NIJMEGEN – Kort nieuws uit de collegevoorstellen die dinsdag aan de pers zijn aangeboden, met: 25 opleidingsplaatsen met baangarantie voor werkzoekenden die zich willen laten omscholen tot kok, en vijf extra woningen te realiseren in Lent door verwijderen 'Lentse lus'.

  • In het kader van het project ‘Gastvrij talent in de keuken’ worden 25 opleidingsplaatsen mét baangarantie aangeboden voor een verkorte opleiding tot kok. Het diploma basiskok niveau 2 kan hiermee in één in plaats van twee jaar behaald worden. Enkel werkzoekenden komen voor deze plaatsen in aanmerking. Het project is ontworpen op basis van de vaststelling dat er al langere tijd een groot tekort aan koks is in de horeca. Het is een samenwerking tussen de gemeente Nijmegen, het Leerwerkloket Rijk van Nijmegen, Werkbedrijf Rijk van Nijmegen, UWV Werkbedrijf, ROC Nijmegen, SBB en de Horecaondernemers in Rijk van Nijmegen. Kandidaten worden geworven door het Werkbedrijf, UWV en Leerwerkloket. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor een voorlichtingsbijeenkomst.
  • Door het aanleggen van een fietstunnel onder de Prins Mauritssingel en het verwijderen van de ‘Lentse lus’ is in de hoek Pastoor van Laakstraat / Geldershofstraat grond beschikbaar gekomen voor de realisatie van maximaal vijf woningen. Het bedrijf Jan Oosterhout Ontwikkeling B.V. heeft een stedenbouwkundig plan gemaakt voor de bouw van vijf woningen hier: een tweekapper aan de Geldershofstraat en een driekapper aan de Pastoor van Laakstraat.
Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}