Korting subsidie vereniging Tweestromenland gehandhaafd

Korting subsidie vereniging Tweestromenland gehandhaafd

WIJCHEN – De historische vereniging Tweestromenland krijgt volgend jaar ruim 8.000 euro minder subsidie van de gemeente Wijchen. De vereniging had gevraagd om dit besluit terug te draaien, maar woensdag werd bekend dat het college van B&W dit verzoek heeft afgewezen.

Daar komt bij dat ook een jaarlijkse bijdrage van 3.500 euro vanuit de provincie definitief wordt stopgezet. De vereniging zegt het wegvallen van de provinciale subsidie in principe nog wel te kunnen opvangen, maar dat geldt niet voor het beëindigen van de ruim 8 mille.

Hogere huur in ‘t Mozaïek

Tweestromenland moest in juli 2017 gedwongen het oude gemeentekantoor in Wijchen verlaten, waar men jarenlang was gehuisvest. Men kon gelukkig terecht in cultureel & educatief centrum ’t Mozaïek, maar daar geldt wel een beduidend hogere huur dan men in het verleden altijd gewend was.

De gemeente toonde zich bereid om drie jaar lang de hogere kosten voor huisvesting te vergoeden, zodat de historische vereniging de tijd zou hebben om kosten te besparen en meer eigen inkomsten te creëren.

Opdracht gemeente moet worden uitgevoerd

Het college blijft van mening dat de vereniging de opdracht van de gemeenteraad moet uitvoeren. Die opdracht luidt dat men de korting van de subsidie binnen de eigen exploitatie moet opvangen.

De vereniging heeft onvoldoende aangetoond dat er geen mogelijkheden zijn om de kosten verder te besparen en de inkomsten te verhogen, zo stellen het college en de gemeenteraad.

De historische vereniging kan nog bezwaar en beroep aantekenen tegen het besluit van het college.        

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}