Kranenburg gaat eigen weg bij glasvezelaanleg in Kreis Kleve

Kranenburg gaat eigen weg bij glasvezelaanleg in Kreis Kleve

KRANENBURG – Met een financiering van meer dan 60 miljoen euro wordt het snelle internet in 15 gemeenten in de Kreis Kleve met volledige dekking aangelegd. Alleen de grensgemeente Kranenburg legt een eigen glasvezelnet aan.

Het televisiekabelnetwerk heeft in de grensregio nooit een grote rol gespeeld. Televisieontvangst gebeurt vooral via de ether of per satelliet. Internet gaat vaak over trage adsl-verbindingen.

De Kreis (gewest) Kleve en een Duitse glasvezelprovider hebben voor de aanleg een samenwerkingsovereenkomst getekend. Daardoor krijgen de 15 steden en gemeenten bijna honderd procent dekking van het glasvezelnet.

Kranenburg

De gemeente Kranenburg is de enige andere gemeente in de Kreis die de glasvezelaanleg zelf ter hand heeft genomen door een eigen contract af te sluiten met een provider. De aansluiting op het net kost de inwoners overigens niets. In Kranenburg worden ook de woningen in de kerkdorpen en het buitengebied binnenkort aangesloten op snel internet. Daartoe is eerder al voor de gemeente een stimuleringsprogramma opgesteld voor gesubsidieerde glasvezelaanleg in de jaren 2011 tot 2023.

Afgelegen boerderijen

De verwachting is dat de aanleg in de grensgemeente volgend voorjaar geheel is voltooid. Dan hebben ook de bewoners van afgelegen boerderijen snel internet tot hun beschikking.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}