Krant VIA Heumen stopt, gemeente zoekt alternatief voor nieuwsberichten

Krant VIA Heumen stopt, gemeente zoekt alternatief voor nieuwsberichten

HEUMEN – Inwoners van de gemeente Heumen kunnen vanaf het nieuwe jaar het gemeentenieuws niet meer vernemen via weekkrant VIA Heumen. De huis-aan-huiskrant stopt haar Heumense editie.

De gemeente start vanaf half januari met het uitgeven van een digitale nieuwsbrief waar men zich voor kan aanmelden en zoekt naar een alternatief voor VIA Heumen.

Gebrekkige distributie

VIA Heumen staat al langer ter discussie. Meermaals is in de raad gesproken over de gebrekkige distributie van de krant. Wethouder Frank Eetgerink gaf aan er mee bezig te zijn. De uitkomst is dus nu dat de gemeente een ander kanaal gaat gebruiken om haar burgers te informeren.

Geschikt alternatief

De laatste gemeentepagina in de VIA Heumen verschijnt op donderdag 27 december. ‘Wij zoeken naar een geschikt alternatief, zoals één van de andere twee lokale kranten die in onze gemeente huis-aan-huis verschijnen,’ laat de gemeente weten. ‘De maand januari publiceren wij in ieder geval tijdelijk onze gemeentepagina in Hét Gemeente Nieuws.’ Inwoners worden geïnformeerd via de communicatiekanalen van de gemeente Heumen wanneer er een definitieve oplossing is gevonden.

Nieuwsbrief

Aan melden voor de nieuwsbrief van de gemeente Heumen kan via www.heumen.nl/gemeentenieuws. De nieuwsberichten zijn ook op de website zelf te lezen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}