Kritiek op profielschets burgemeester Beuningen

Kritiek op profielschets burgemeester Beuningen

BEUNINGEN – Commissaris van de Koning Clemens Cornielje heeft dinsdagavond kritiek geuit op de profielschets voor de nieuwe burgemeester van Beuningen. Dat gebeurde tijdens de speciale raadvergadering in het Beuningse gemeentehuis, waar de profielschets werd besproken.

Cornielje vond de profielschets te weinig specifiek. Er staat volgens hem zo veel in de profielschets dat het nauwelijks selecterend werkt.

Tekst gaat verder onder de video.

Hij somde een aantal kwalificaties op uit de profielschets, zoals ‘netwerker, boegbeeld, verbinder, mensenmens en een vasthoudend persoon’. In de profielschets staat onder andere ook dat de nieuwe burgemeester integer, herkenbaar, onafhankelijk, stressbestendig en betrokken moet zijn.

‘Als je dat allemaal noemt, wie zoek je dan eigenlijk,’ zo vroeg de Commissaris van de Koning zich af. ‘Kunt u niet wat specifieker zijn.’  

Uitgebreide screening

Cornielje benadrukte dat de kandidaat voor het burgemeesterschap uitgebreid wordt gescreend. Zo wordt navraag gedaan bij Justitie, volgt er een onderzoek door de AIVD en controleert men of er ooit problemen waren met de fiscus.

‘Mensen met een strafblad kunnen zich de moeite besparen om te solliciteren,’ zo zei Cornielje.  

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}