Kruispunt St. Annastraat/ Groesbeekseweg nog t/m 24 juli dicht

Kruispunt St. Annastraat/ Groesbeekseweg nog t/m 24 juli dicht

NIJMEGEN – Als onderdeel van de herinrichting van de St. Annastraat in Nijmegen-Oost gaat het kruispunt St. Annastraat/ Groesbeekseweg van 6 tot en met 24 juli op de schop. Het kruispunt en het wegdeel tot aan het Keizer Karelplein is afgesloten voor verkeer. Er worden omleidingsroutes ingesteld en ook fietsers moeten omrijden. Vanaf 25 juli is de weg weer open.

Om het verkeer zoveel mogelijk te spreiden zijn er twee omleidingsroutes. Verkeer dat de stad in rijdt via de St. Annastraat wordt omgeleid via de Groenestraat – Graafseweg. Verkeer dat de stad uit wil, wordt omgeleid via de Heyendaalseweg. Voor fietsers is er een omleiding via de omliggende straten. Buslijn 7 van het centraal station naar het Afrikamuseum en andersom en buslijn 5 van Groesbeek via Nijmegen naar Beuningen en weer terug, rijden een andere route.

Herinrichting St. Annastraat

Sinds begin van dit jaar wordt er gewerkt aan de St. Annastraat. De ventwegen zijn ingericht als fietsstraat en de middenbermen zijn aangepast. Hierdoor kunnen fietsers en voetgangers beter oversteken en wordt sluipverkeer door de wijken tegengegaan. De komende drie weken plaatst de gemeente nog nieuwe lichtmasten. In het najaar komen de nieuwe bomen en het overige groen.

Lees ook:

Snelfietsroute op ventweg St. Annastraat

Deel St. Annastraat voor asfaltering afgesloten van 25 t/m 29 mei

Foto: RN7

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}