Kunstenaarscollectief Verfbaar wil Nijmegen kleur geven

Kunstenaarscollectief Verfbaar wil Nijmegen kleur geven
NIJMEGEN – Misschien heb je ze weleens gespot: de kleurrijke muurschilderingen op verschillende locaties in de stad. Grote kans dat ze gemaakt zijn door kunstenaarscollectief Verfbaar. Met een likje verf op een lege muur proberen de creatievelingen Nijmegen wat kleur te geven.
Samenwerken
In opdracht of op eigen initiatief, zo ontstaat het werk Verfbaar. Een lege muur wordt stap voor stap gevuld met schilderingen. De kunstenaars werken niet in een vaste samenstelling en vullen elkaars werk op de wand vaak aan. ‘’In 2015 begon Verfbaar eigenlijk zijn huidige vorm aan te nemen en werd het een soort collectief van graffiti- en straatartiesten’’, zegt een van de initiatiefnemers Remco Visser.

Reacties van buurtbewoners op de kunstwerken zijn over het algemeen positief: ''Alle buurtbewoners die langs kwamen lopen in de tijd dat we bezig waren vonden het tof en te gek. Op een negatieve reactie na dan'', vertelt Visser.

Plannen genoeg
De creatieven timmeren nu in ieder geval hard aan hun weg en hebben nog genoeg plannen voor de toekomst. ''Ik denk dat Nijmegen er inmiddels wel klaar voor is en anders maken we de inwoners er klaar voor'', besluit de kunstenaar.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}