Leemkuil in Romeinse sferen met nieuw speelgebied

Leemkuil in Romeinse sferen met nieuw speelgebied

NIJMEGEN – Zaterdag wordt in de 72 jaar oude speeltuin de Leemkuil een nieuw, educatief speelgebied geopend door wethouder Renske Helmer-Englebert. Alle kinderen mogen gratis naar binnen. Het speelgebied staat in het teken van de Romeinen en omvat een groot aquaduct, een badhuis, amfitheater en een paar hoge wachttorens.

De speeltuin was grondig aan verbouwing toe. In samenwerking met drie basisscholen is er gekozen voor een Romeins fort als nieuw speeltoestel. Ook werd het afwaterings- en erosieprobleem van de kuil aangepakt. Er liep bij een flinke regenbui namelijk zand de kuil in. En dat mocht wat kosten: 800.000 euro. Daarvan ging 135.000 euro naar het verbeteren van het afwateringssysteem.

Tekst gaat verder onder de video.

Het geheime fort van Noviomagus

Via een glijbaan dalen kinderen af naar de kuil van de speeltuin.  Daar kunnen ze klauteren op een klimwand, een meterslang traject met een kabelbaan afleggen, of de wachttorens beklimmen  tot wel elf meter hoog. Ze kunnen de torens weer af via hangbruggen of een glijbaan.

Meer…

Voor de jongste kinderen is er een Bataafs dorp met heel afwisselende speelelementen. In het amfitheater is er animatie. Om even uit te rusten na al dat geklim. In het badhuis kan worden gespeeld met water en zand.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}