Leerlinge uit Ooij wint belangrijk internationaal debattoernooi

Leerlinge uit Ooij wint belangrijk internationaal debattoernooi

OOIJ – Een leerlinge uit Ooij, Elian Lavrijsen, heeft een prestigieus internationaal debattoernooi gewonnen. Dit toernooi, ‘Mini Worlds’, werd van 18 tot en met 21 juli gehouden in Chennai in India. Het is voor het eerst dat een Nederlands team deze prijs ontvangt. Lavrijsen zit op het Gymnasium in Nijmegen.

Elian Lavrijsen behoort tot het nationale debatteam van middelbare scholieren en vertegenwoordigde met haar team ons land tijdens het toernooi in India. Aan dat toernooi namen teams deel uit onder meer Australië, India en Engeland. De debatten gingen over actuele onderwerpen, zoals Iran’s nucleaire programma, social media en huisvesting.

Wereldkampioenschappen Debatteren

Na zes rondes behaalden Elian en haar teamgenoten de halve finales, die zij wonnen van Nieuw-Zeeland. In de finale versloegen zij uiteindelijk een team uit Hong Kong.

De deelname aan het toernooi was ter voorbereiding op de Wereldkampioenschappen Debatteren voor Scholieren. Deze kampioenschappen vinden volgende week plaats in de Thaise hoofdstad Bangkok.

Foto: Twitter

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}