Lezing over koloniale reservetroepen in Nijmegen

Lezing over koloniale reservetroepen in Nijmegen

NIJMEGEN – De stichting Huis van de Nijmeegse Geschiedenis houdt op zondag 16 augustus een lezing over de koloniale reservetroepen. Nijmegen heeft een lange traditie als garnizoensstad en ook het Korps Koloniale Reserve was lange tijd in Nijmegen gehuisvest.

Dat korps bestond van 1890 tot 1951 en was gevestigd in de Waalkazerne en in de Valkhofkazerne, waarna de troepen naar de Prins Hendrikkazerne in Nijmegen-Oost verhuisden.

Zegen of last

Tijdens de lezing wordt bekeken wat voor mensen zich aanmeldden voor de koloniale reservetroepen en hoe deze troepen aan het einde van de 19de eeuw in Nijmegen terechtkwamen.

Waren die troepen een zegen of een last voor de stad? René van Hoften vertelt over de geschiedenis van de troepen in Nijmegen en de invloed op de stad. De lezing duurt ongeveer drie kwartier en begint om 16.00 uur.

Stadshistoricus

Als stadshistoricus en ervaren inleider heeft Van Hoften veel lezingen over Nijmegen gegeven. Ook heeft hij meegewerkt aan verschillende boeken over de stad.

Stichting Huis van de Nijmeegse Geschiedenis organiseert iedere maand één of meer 'Geschiedenishuis lezingen'. Die gaan meestal over een onderdeel van de Nijmeegse geschiedenis.

'vol = vol'

Het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis in de Mariënburgkapel is gratis toegankelijk, maar kom op tijd want hier geldt: 'vol = vol'. Als gevolg van corona is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Een reservering is niet verplicht, maar stelt je wel garant voor een plaats.

Het Huis in het Nijmeegse stadscentrum stelt een vrijwillige bijdrage erg op prijs. Het geld wordt ingezet bij het expositie- en activiteitenaanbod.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}