Lichtshow bij afscheid Green Capital op 'Groene Vrijdag'

Lichtshow bij afscheid Green Capital op 'Groene Vrijdag'

NIJMEGEN – Nijmegen neemt op vrijdag 14 december afscheid van het Green Capital-jaar met een slotmanifestatie op deze ‘Groene Vrijdag’. Overdag vinden verschillende duurzame doe-activiteiten plaats, en ’s avonds is er onder andere een lichtshow op Kelfkensbos. Deze is voor iedereen toegankelijk.

Groene golf

‘Met ‘Groene Vrijdag’ sluiten we weliswaar ons Green Capital jaar officieel af,’ laat het college weten, ‘maar de dit jaar in gang gezette ‘groene golf’ willen we vasthouden en voortzetten door het duurzame netwerk dat we hebben opgebouwd actief en in stand te houden. De opzet van Groene Vrijdag is daarvoor een prachtige start, want juist die dag werken we breed samen aan het weer iets duurzamer, aangenamer en mooier maken van Nijmegen.’

Activiteiten

Activiteiten tijdens Groede vrijdag worden onder andere door vrijwilligers van werkgevers en organisaties uit de stad georganiseerd. Er worden bomen geplant, inwoners krijgen energieadvies, tegels worden vervangen door groen en buitenruimte (zoals de Waalstrandjes) wordt opgeruimd en opgeknapt. Aan het begin van de avond, van 18.30 tot 19.15, is op Kelfkensbos een lichtshow getiteld “Glow Green”. Daarbij wordt gebruik gemaakt van videomapping op het Valkhof museum. Later op de avond kan iedereen die zich heeft ingezet voor het Green Capital jaar in het algemeen en Groene Vrijdag in het bijzonder een culturele activiteit bijwonen. Aanmelden voor deze activiteiten is alleen mogelijk als je in de middag hebt meegedaan.

Meer informatie

Het college roept bedrijven, instellingen scholen en zelfs straten op een initiatief te bedenken waar de stad ‘groener’ van wordt. Meer informatie over Groene Vrijdag is te vinden op www.greencapital2018.nl/groenevrijdag.

#GROEN

Het RN7-programma #GROEN, dat in het teken staat van Nijmegen als Green Capital, zal ook aanwezig zijn bij deze activiteiten. Een verslag hiervan zal later deze maand te zien zijn, in de laatste uitzending van het programma.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}