Liefst 600 reacties op plan Tussen Kasteel en Wijchens Meer

Liefst 600 reacties op plan Tussen Kasteel en Wijchens Meer

WIJCHEN – Zeshonderd inwoners van Wijchen hebben een zienswijze ingediend over het ontwerp-bestemmingsplan ‘Tussen Kasteel en Wijchens Meer’. Dat heeft projectleider Marc Janssen woensdag bekendgemaakt. Volgens hem is 600 een “enorm aantal”.

Alle 600 indieners van de zienswijzen krijgen een persoonlijk antwoord. Vanwege dit grote aantal wordt de oorspronkelijke planning zeker met een maand vertraagd. Het was de bedoeling dat de gemeenteraad begin september het globale bestemmingsplan zou ontvangen, inclusief een nota over de zienswijzen en een voorstel met wijzigingen van het ontwerp-bestemmingsplan.

Zeker maand vertraging

Eind september zou de raad dan een besluit nemen over het bestemmingsplan. Dit wordt nu dus waarschijnlijk zeker een maand later, aldus Marc Janssen.

Overigens is de gemeente erg blij met de vele zienswijzen, want dat wijst op een grote betrokkenheid van de Wijchenaren. “De gemeente wil ook graag met een plan komen dat veel mensen aanspreekt, maar je zult nooit iedereen tevreden kunnen stellen,” aldus Janssen.  

Kwaliteit belangrijkste criterium

Hij verwacht dat er uiteindelijk in het betreffende gebied tussen de 150 en 250 woningen zullen worden gebouwd. “Daarbij is kwaliteit het belangrijkste criterium. Het moet een woongebied worden voor allerlei groepen van mensen: senioren, jongeren en gezinnen. Er komt sociale huur, maar ook vrije sector woningen,” zegt projectleider Janssen.

Behalve woningen en groenvoorzieningen is er in het gebied ook plaats voor kantoorruimte, horeca en mogelijk ook bijvoorbeeld een hotel. Verder zal er waarschijnlijk een parkeergarage worden ingepland. Het hele project neemt volgens Janssen 4 tot 5 jaar in beslag, maar misschien ook één of twee jaar meer.    

“Gebied wordt groener dan nu het geval is”

“Mogelijk wordt eind 2020 al begonnen met de eerste bouwwerkzaamheden,” zo denkt de projectleider.   

Een tijdje geleden hebben ruim 170 inwoners op symbolische wijze dozen vol met zienswijzen aangeboden aan wethouder Geert Gerrits. Zij maken zich zorgen dat een deel van de oever van het meer wordt volgebouwd.

Volgens Marc Janssen is er vooralsnog weinig reden tot grote zorg. Hij durft de uitspraak aan “dat het gebied uiteindelijk groener zal worden, dan nu het geval is”. 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}