Het is stil in Nijmeegse binnenstad, politie controleert bezoekers

Het is stil in Nijmeegse binnenstad, politie controleert bezoekers

NIJMEGEN – In Nijmegen geldt maandag een noodbevel. Dat betekent dat niemand zonder goede reden het centrum in mag. Er is extra politie aanwezig om ervoor te zorgen dat op eventuele rellen vroeg gehandhaafd kan worden. Lees hieronder mee in het liveblog.

22.30 uur Hiermee sluiten we dit liveblog af. Het is stil in het Nijmeegse centrum. Ook in Groesbeek - ook daar geldt een noodbevel - bleven rellen uit.

21.30 uur De rust lijkt wedergekeerd in het centrum. Politie surveilleert nog door de straten, maar die zijn weer zoals we ze met het ingaan van de avondklok kennen. 

Foto: John Beckmann/RN7

Foto: John Beckmann / RN7

Foto: John Beckmann / RN7

Foto: John Beckmann / RN7

21.10 uur In Wijchen worden inmiddels terrassen naar binnen gehaald. Ook is er politie aanwezig in het centrum.

21.00 uur In verschillende Telegramgroepen wordt inmiddels gesproken over uitwijken naar Wijchen. De politie is op de hoogte van de geruchten.

20.55 uur Luister je zo mee?

20.40 uur Tegen Omroep Gelderland noemt burgemeester Bruls deze avond een verdrietige avond: "Nijmegen is een open stad. En het is niet mijn fijnste avond om zo'n besluit te nemen hier in het hart van de stad. Dat geeft mij veel verdriet", zegt de burgemeester op het plein.

20.30 uur Zolang het nog geen 21.00 uur is...

20.15 uur Burgemeester Bruls is samen met de politie op Plein '44, waar zich inmiddels toch de nodige bezoekers hebben verzameld. Vooralsnog blijft het rustig. Jongeren worden onder begeleiding richting het Kronenburgerpark gestuurd.

Foto: John Beckmann/RN7

19.40 uur Op verschillende toegangswegen tot het centrum houdt de politie mensen staande om te controleren of ze daar wel echt moeten zijn. dat gebeurt bijvoorbeeld bij het station en op het Keizer Karel Plein.

Er geldt een noodbevel voor de binnenstad, omdat via sociale media de hele dag al signalen komen dat mensen van plan zijn ongeregeldheden te veroorzaken. Vooralsnog is het stil in het centrum. Plein 1944, waar de actie zou moeten plaatsvinden, is voor niemand toegankelijk.

Lees ook: Nijmegen geeft noodbevel af voor maandagavond en -nacht.

Foto: John Beckmann / RN7

Foto: John Beckmann / RN7

Foto: John Beckmann / RN7

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}