LIVEBLOG DAG 3: Ophalen startbewijzen en tropische temperaturen

LIVEBLOG DAG 3: Ophalen startbewijzen en tropische temperaturen

NIJMEGEN – Maandag is de tweede dag dat de wandelaars hun startbewijzen mogen ophalen op de Wedren in Nijmegen. De weersverwachtingen zijn tropisch. De maximum temperatuur in Nijmegen is 31 graden.

Tot morgen!

Dit liveblog is gesloten. Morgen zijn we er weer!

Volg Job op RN7

Onze verslaggever Job loopt vanaf dinsdagochtend de Vierdaagse. Volg hem hier op RN7 via radio, tv en online!

 

Ondertussen in Wijchen:

In de Vierdaagseweek zijn er ook allerlei optredens op de markt in Wijchen. Het Orkest van de Koninklijke Marechaussee trapte maandagavond de Wijchense Vierdaagsefeesten af.

 

Welterusten!

Drukte op station Nijmegen

Het is druk op station Nijmegen en dat komt vooral vanwege de Vierdaagsefeesten.

 

Matrixx at the park

Het DJ-trio Kriss Kross Amsterdam treedt op bij Matrixx at the park in Nijmegen. Volgens onze verslaggeefster Marjolijn is het bij de Matrixx erg druk en stoffig vanwege de warmte.

 

De laatste dingen voor morgen worden voorbereid.

 

Stankoverlast door urinoirs

Urinoirs zorgen voor stankoverlast in de stad. De plaslucht wordt versterkt door het warme weer en daarom zullen de urinoirs worden verspreid over de hele stad.

3000 mensen 

2951 Mensen hebben hun startbewijs niet opgehaald, ondanks dat ze zich hadden aangemeld voor de Vierdaagse. Dat laat de organisatie van de Vierdaagse maandagmiddag weten. In totaal gaan 44.480 wandelaars dinsdagochtend van start vanaf de Wedren in Nijmegen.

Vierdaagselopers zijn er klaar voor!

Drink garderobe op 't Eiland

Er is een grote drink garderobe geplaatst op 't Eiland. Hierop kan je je eigen flesje drinken neerzetten en blijft het drinken koud. 

Pinautomaten in de stad bijna leeg

Veel pinautomaten in de stad zijn bijna leeg. Daarom gaan veel banken alleen geld geven aan hun eigen klanten. Er wordt geadviseerd om contant geld vanuit huis mee te nemen. 

Talkshow De Dag van de Vierdaagse begonnen

De tweede uitzending van De Dag van de Vierdaagse is zojuist begonnen. Deze talkshow wordt iedere dag tussen 18.00 uur en 19.00 uur live uitgezonden vanaf de Wedren in Nijmegen.

Startbewijzen ophalen gestopt

Het is niet meer mogelijk om een startbewijs op te halen. Langzaamaan wordt het rustiger op de Wedren in Nijmegen. De laatste tentjes gaan sluiten. 

Nog een paar uur voor de start

De lopers maken zich klaar voor de Vierdaagse. De Vierdaagse start op 17 juli om 04.00 uur.

 

Job heeft ook zijn bandje binnen

Job heeft vandaag zijn startbewijs in ontvangst genomen. Voor hem is de Vierdaagse nu ook officieel begonnen. We volgen Job de hele week via de sociale media, radio en tv. 

Succes aan alle vierdaagselopers

Op Twitter worden de lopers al volop aangemoedigd. De wandelaars starten morgen met de Vierdaagse. 

— Koosje (@Koosje1973) 16 juli 2018

Samenwerking Nijmegen en Vierdaagse verlengd tot 2022

Gemeente Nijmegen en Stichting Vierdaagsefeesten tekenen dinsdag een nieuwe samenwerkingsovereenkomst. Tot en met 2022 blijven beide partijen aan elkaar verbonden bij het organiseren van de Vierdaagsefeesten.

Al jaren organiseert de stichting Vierdaagsefeesten de feesten in het centrum van Nijmegen. De voorwaarden waaronder dit plaatsvindt liggen vast in een formele overeenkomst. Deze liep tot en met dit jaar en wordt nu verlengd tot 2022.

In de overeenkomst regelen de twee partijen de taken en verantwoordelijkheden die bij de organisatie horen. Voor het bedrag van 1 euro verhuurt de gemeente elk jaar openbare ruimte in het centrum aan de Vierdaagsefeesten om de feesten te kunnen organiseren. Ook liggen afspraken over vergunningen, veiligheid, gezondheid en mobiliteit vast in de overeenkomst.

Hoezo, zelf lopen? Die medaille koop je toch gewoon

Voor mensen die wel graag willen pronken met een medaille, maar al die kilometers liever niet zelf willen lopen, is er nu een oplossing. En die heet... Marktplaats. Daar worden verschillende Vierdaagsemedailles te koop aangeboden. Onder meer de onderscheiding voor de eerste keer  ligt er in de uitverkoop en ook de medaille die wandelaars krijgen als ze drie keer de mars hebben voltooid wordt er aangeboden.

 

 

Recordaantal bezoekers eerste dag Vierdaagsefeesten

De Vierdaagsefeesten hebben zaterdag een vliegende start gemaakt. Op de eerste dag kwam het recordaantal van 215.000 bezoekers naar Nijmegen. Vorig jaar waren dat er 10.000 minder. De mensen zijn het warme weer blijkbaar al zo gewend dat het strand minder lonkt en ze massaal de feesten bezoeken, zo constateert de organisatie. De gehele week wordt mooi weer voorspeld, dus een nieuw bezoekersrecord op de 49ste editie van de feesten is zeer wel mogelijk.  

Lichtkranten

De enorme drukte was volgens de organisatie goed te managen, omdat de 40 locaties goed gespreid zijn. De lichtkranten zijn ingezet om te waarschuwen dat de fietsparkeergarage vol zat, dat er grote drukte was op de Waalkade en dat er zakkenrollers actief waren. ’s Avonds was het overal in de stad erg druk, vooral op Faberplein, Grote Straat, Waalkade en De Kaaij.

Startbewijzen 

Zondag hebben in totaal 15.767 wandelaars hun startbewijs voor de Vierdaagse opgehaald. Dat is een gebruikelijk aantal voor de eerste dag dat de startbewijzen kunnen worden afgehaald.

28 graden met kans op onweer

Met 28 graden krijgen de deelnemers van de Vierdaagse het op de eerste dag flink voor hun kiezen. Doordat de luchtvochtigheid stijgt voelt het benauwd aan. De felle zon wordt wel geleidelijk afgeschermd door bewolking. Er is kans op een onweersbui, maar zware buien met overlast door hagel en windstoten worden niet verwacht. De dagen daarna valt de temperatuur een paar graden lager uit en is de buienkans wat kleiner. Vrijdag neemt in de loop van de dag de onweerskans toe.

Zwoele temperaturen

Zondagavond zorgde het zomerweer in ieder geval voor zwoele temperaturen, waar de vele bezoekers volop van genoten.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}