Lokale partijen kritisch naar burgemeester over sluiting café Heideroosje

Lokale partijen kritisch naar burgemeester over sluiting café Heideroosje

NIJMEGEN – DNF-raadslid Jean-Paul Broeren heeft in een brief aan burgemeester Bruls vragen gesteld over de aanstaande sluiting van café Heideroosje. Paul Eigenhuijsen van Voor Nijmegen.nu gaat schriftelijke vragen aan het college stellen.

Café Heideroosje moet 20 juli voor een jaar de deuren sluiten. Dat heeft burgemeester Bruls besloten. In het café zouden harddrugs worden gedeald.

Maatregelen om overlast te voorkomen

Broeren is geschrokken van het rigoreuze besluit om het café voor een jaar te sluiten. "Er waren al maatregelen genomen om overlast te voorkomen of tegen te gaan", zegt Broeren in zijn brief aan burgemeester Bruls. "Het beste voorbeeld is al het weigeren van NEC-supporters en het feest van de HKN dat de uitbaatster niet wilde dat in haar café zou worden gehouden."

Eén dealer aanpakken

Paul Eigenhuijsen van Voor Nijmegen.nu heeft schriftelijke vragen gesteld. Hij is verbaasd over het feit dat het dealen van harddrugs op veel meer plaatsen dan louter café Heideroosje gebeurt. Ook vraagt Eigenhuijsen zich af of het aanpakken van één dealer niet effeciënter was geweest dan het sluiten van een café. 

Kort geding

Willy Leenders, eigenaar van het café, laat het er niet bij zitten. Ze probeert via verschillende kanalen de beslissing terug te laten draaien. Daarnaast kondigt de uitbaatster op haar facebookpagina een kort geding aan.

Via de facebookpagina van East Side & HKN wordt opgeroepen een bedrag te schenken om het café te helpen bij het kort geding. Inmiddels is door cafébezoekers ook een petitie gestart tegen de sluiting van het café.

Lees ook: Café Heideroosje moet een jaar dicht

 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}