Lokale partijen: 'Nijmegen is toe aan een Groadus fan Nimwegenstraat'

Lokale partijen: 'Nijmegen is toe aan een Groadus fan Nimwegenstraat'

NIJMEGEN – Nijmegen is toe aan een Groadus fan Nimwegenstraat, vinden VoorNijmegen.NU, Gewoon Nijmegen en Stadspartij Nijmegen. De partijen dienen woensdag in een motie in met de oproep een bestaande straat te hernoemen naar de in Nijmegen beroemde, overleden volkszanger, onder andere bekend van het lied ‘Al mot ik kruupe’.

Nimweegs cultureel erfgoed

Het is dit jaar twintig jaar geleden dat volkszanger en buutreedner Theo Eikmans, beter bekend als Groadus fan Nimwegen, overleed op 78-jarige leeftijd. Tijd om een straat naar hem te vernoemen, vinden Paul Eigenhuijsen (VoorNijmegen.NU) , Frank Jasper (Gewoon Nijmegen) en Wendy Grutters (Stadspartij Nijmegen). “Graodus hoort bij het Nimweegs cultureel erfgoed. Hij heeft wel al een eigen biertje, maar er is nog geen straat naar hem vernoemd.” Wel staat er een beeld ter nagedachtenis aan Groadus fan Nimwegen op de hoek van de Burchtstraat en Mr. Hermanstraat.

Bijzondere personen

Het gebeurt niet vaak dat een straat die al een naam heeft hernoemd wordt, erkennen de indieners van de motie. “Dat alleen gebeurt bij bijzondere plekken of personen zoals de burgemeester Daleslaan of het Vierdaagseplein. Graodus was ook een bijzonder persoon. Het zou fantastisch zou als we straat naar hem konden hernoemen. Dit recht zou doen aan de impact die hij heeft op onze stad.”

Dion van Alem
Politiek verslaggever

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}