Lokale partijen: "We moeten kijken naar bestemmingsplan Goffert"

Lokale partijen: "We moeten kijken naar bestemmingsplan Goffert"

NIJMEGEN – Twee Nijmeegse lokale partijen zijn bereid te kijken naar een wijziging van het bestemmingsplan van het terrein rondom het Goffertpark. Daardoor moet het voor NEC interessanter worden om het Goffertstadion van de gemeente te kopen.

Directeur Wilco van Schaik van NEC krijgt nu weinig investeerders enthousiast om de club te helpen het stadion te kopen. Dat zei hij in gesprek met voetbalwebsite ForzaNEC.nl

Kleinste en slechtste stadion

Wendy Grutters is fractievoorzitter van Stadspartij DNF. Zij ziet in dat een oplossing voor de huisvesting nodig is: “We groeien als stad naar 200.000 inwoners en hebben inmiddels een van de kleinste en slechtste stadions van het land, dat slechts maximaal twintig keer per jaar wordt gebruikt. Er zal zeker samen met de gemeente meer moeten worden gekeken naar de lange termijn voor Nijmegen en NEC.”

‘Ze zouden gek zijn’

Paul Eigenhuijsen (Voor Nijmegen.nu) snapt waarom investeerders nu niet geïnteresseerd zijn om geld te steken in de Goffert. “Zoals de situatie nu is, zouden ze gek zijn als de club het stadion zou kopen. De enige reden die ik kan bedenken is om tot lagere huisvestingskosten te komen. Verder zie ik geen enkele andere reden.”

Aanpassing bestemmingsplan noodzakelijk

Als investeerders wel geld willen steken in het stadion, zal een aanpassing van het bestemmingsplan noodzakelijk zijn, maar dat is nog niet zo gemakkelijk. Eigenhuijsen: “Van mij mag er best worden gekeken naar het bestemmingsplan, maar ten tijde van de ontwikkeling van het Topsport- en Innovatiepark (TIP) was dat ook al een probleem.’ Het TIP, dat al in 2011 op de politieke agenda stond, is er om financiële redenen nooit gekomen. Ook Grutters ziet dat er iets moet veranderen aan het huidige bestemmingsplan.

Ligging park

“Als Stadspartij willen wij daar zeker naar kijken maar de vraag is of zo’n aanpassing voor de lange termijn voldoende is”, zeg Grutters. Zij is van mening dat er meer voor nodig is dan die aanpassing: “Naast sportieve prestaties is er juist door de locatie in het park ook altijd gedoe met de omgeving, wat betreft flora, fauna, parkeren en ook qua veiligheid. Door de ligging in het park is dit alles moeilijk te beheersen.”

Nieuw stadion bouwen

Een nieuw stadion bouwen op een andere locatie is volgens Eigenhuijsen geen alternatief. “Ik zou inzetten op een verlaging van de huur en streven naar een situatie waarin de verhuurder, de gemeente dus, verantwoordelijk is voor het groot onderhoud van het pand. Net als dat bij elke andere huurder-/verhuurdersverhouding  het geval is.”

Voor de wijziging van het bestemmingsplan is een meerderheid in de gemeenteraad nodig.

Lees ook:

Wilco van Schaik (NEC): "Verbouwing Goffert kansloos bij huidig bestemmingsplan"

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}