Maatjescampagne Heumen komt langzaam op gang

Maatjescampagne Heumen komt langzaam op gang

MALDEN – De campagne van de gemeente Heumen om 100 Maatjes te vinden is tot nu toe slechts gedeeltelijk geslaagd. Op woensdag 16 januari startte de campagne ‘100 Maatjes gezocht’ en inmiddels staat de teller op bijna 30. Die zijn bedoeld voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Het doel van de campagne is om in één jaar tijd 100 mensen te werven, die ook wel buddy’s worden genoemd. De campagne is een initiatief van (welzijns)organisaties zoals Dichterbij, Pluryn, en Steunpunt Vrijwilligerswerk Heumen en de gemeente.

Grote vraag naar Maatjes

Er zijn nu 20 nieuwe Maatjes actief en er zijn nog 10 Maatjes die binnenkort gekoppeld worden aan een persoon. Men gaat dus richting de 30 nieuwe Maatjes. De vraag naar Maatjes is volgens de gemeente Heumen echter veel groter dan het aanbod en de organisatoren van de campagne zijn blij met ieder nieuw Maatje dat zich aanmeldt.

Maatjes ofwel buddy’s zijn er in alle soorten. Er zijn Maatjes die langskomen. Maatjes die helpen of advies geven. Maatjes die anderen laten lachen. Of Maatjes die meegaan naar moeilijke dingen.

Goede klik

Er zijn ook wandelmaatjes, leesmaatjes, boodschappenmaatjes, schuldhulpmaatjes, huiswerkmaatjes en sportmaatjes. Zij helpen mensen die sociaal gezien niet zo handig zijn om uit het isolement te geraken. De Maatjes bieden gezelschap en steun, waardoor mensen weer meer zelfvertrouwen krijgen en daardoor ook zelfstandig weer initiatieven ondernemen.

Via heumen.nl/maatjes komt men in contact met één van de organisaties die met Maatjes werken. Zij verzorgen vervolgens de koppeling met iemand die bij je past. De organisatie zorgt ook voor begeleiding en ze bekijken met jou of er een goede klik is, want voor beide partijen moet het goed voelen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}