Man krijgt taakstraf met bijzondere voorwaarden voor aanranding van 3 vrouwen in Nijmegen

Man krijgt taakstraf met bijzondere voorwaarden voor aanranding van 3 vrouwen in Nijmegen

ZUTPHEN – De rechtbank in Zutphen heeft een 31-jarige man uit Malden veroordeeld voor aanranding van 3 vrouwen in Nijmegen. Hij krijgt een taakstraf van 180 uur, waarvan 60 uur voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar. Er zijn aan de proeftijd diverse bijzondere voorwaarden verbonden.

De man viel in Nijmegen midden op straat - binnen een uur tijd – 3 vrouwen lastig. Hij benaderde hen van achteren en pakte de vrouwen vervolgens bij hun billen vast. Dat gebeurde op 21 april van dit jaar.

Lichamelijke integriteit

Volgens de rechtbank maakt de man met zijn handelen inbreuk op de lichamelijke integriteit en persoonlijke levenssfeer van de slachtoffers. Uit de verklaringen in het dossier blijkt dat alle slachtoffers overstuur waren door toedoen van de man en dat dit een grote impact op hen had. De Maldenaar is volledig voorbij gegaan aan de gevolgen van zijn handelen voor de slachtoffers en de rechtbank neemt hem dit zeer kwalijk.

Strafbepaling

Er is voor het bepalen van de straf naar soortgelijke uitspraken gekeken, waar over het algemeen een taakstraf werd opgelegd. Alles overwegend is de rechtbank van oordeel dat ook in deze zaak een taakstraf passend is.

De deels voorwaardelijke straf vind de rechtbank noodzakelijk om de man ervan te weerhouden opnieuw strafbare delicten te plegen. Daarnaast zullen ook de bijzondere voorwaarden, zoals geadviseerd door de reclassering, worden opgelegd.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}