Markant schoolgebouw Alverna blijft bewaard voor realisatie appartementen

Markant schoolgebouw Alverna blijft bewaard voor realisatie appartementen

ALVERNA – In het voormalige schoolgebouw van de Antoniusschool aan de Graafseweg in Alverna komen appartementen. Ook wordt er een aantal woningen worden gebouwd op het terrein rondom de school. Dat heeft het Wijchense college dinsdag besloten. Hierdoor kan het schoolgebouw grotendeels worden behouden voor Alverna: alleen het deel dat later is aangebouwd wordt gesloopt.

Stukje identiteit

Eerder wees het college nieuwbouwplannen voor de realisatie van ruim 50 zorgeenheden voor Waalzorg op deze locatie van de hand omdat de grote schaal niet in de Wijchense zorgvisie zou passen. Het is nu de bedoeling dat er in het voormalige schoolgebouw woningen komen in verschillende prijsklassen, van starterswoningen tot en met het hogere segment. “Het is een karakteristiek pand dat we graag willen proberen om te behouden”, zegt wethouder Geert Gerrits (Kernachtig Wijchen). “Veel mensen hier zijn ermee opgegroeid en hebben er een band mee. Door deze ontwikkeling kunnen we een stukje identiteit van Alverna behouden."

Precieze invulling

De precieze invulling is niet nog niet bekend. De komende tijd gaat de gemeente aan de slag met het bepalen van de uitgangspunten voor de toekomstige ontwikkeling. Dan wordt bepaald wat het aantal woningen wordt, met welke mate van duurzaamheid er gebouwd gaat worden en hoe de openbare ruimte ingericht gaat worden. Zodra deze punten uitgewerkt zijn, zal de gemeente een marktpartij selecteren om op basis hiervan een plan te ontwikkelen.

Dion van Alem
Politiek verslaggever

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}