Markt met veganistische producten op Kelfkensbos

Markt met veganistische producten op Kelfkensbos

NIJMEGEN – Op het Kelfkensbos in het centrum van Nijmegen wordt op zondag 25 augustus een speciale markt gehouden waar men vegetarisch voedsel kan kopen, evenals andere diervriendelijke producten zoals kleding, cosmetica en huishoudelijke artikelen.

De organisaties Vegetafel en Vegenement organiseren al zeven jaar vegan evenementen in ons land en dit jaar voor het eerst in Nijmegen. De markt op het Kelfkensbos, van 12.00 tot 19.00 uur, is gratis toegankelijk.

Veganisme

Veganisme is een levenswijze waarbij men probeert om geen producten of diensten te gebruiken waar dieren voor worden gebruikt. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om wol, vlees, leer, bont, maar ook melk van dieren en honing van bijen.

Duurzamere levensstijl

Volgens de organisatoren van de vegan-markt kiezen steeds meer mensen voor een meer duurzamere levensstijl, waarbij men veel minder of helemaal geen vlees meer eet. Via de markt kan men op een laagdrempelige wijze in contact komen met alle alternatieven voor dierlijke producten. Het vegan evenement is ook plasticarm.

De zogeheten vegan lifestyle en de evenementen overal in het land worden gesteund door organisaties als Bite Back, Animal Rights en Vega-life.  

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}