Massale steun voor natuurpeeltuin in Neerbosch-Oost

Massale steun voor natuurpeeltuin in Neerbosch-Oost

NIJMEGEN – Het buurtcomité dat actievoert voor een natuurspeeltuin in Neerbosch-Oost, heeft al meer dan 800 steunbetuigingen vanuit de wijk verzameld. Tijdens een speciale wijkmiddag op maandag 21 oktober worden alle steunbetuigingen aangeboden aan wethouder Bert Velthuis, zo is vrijdag aangekondigd.

De bewoners van Neerbosch-Oost zijn al sinds juni in actie voor een natuurspeeltuin in het hart van de wijk, op de plaats waar de gemeente Nijmegen een groot parkeerterrein wil aanleggen. De actie wordt gevoerd onder het motto “Speelplaats boven parkeerplaats”.

Parkeerterrein nu al vaak leeg

Samen met stichting Sjano organiseert het buurtcomité een middag met gratis kinderactiviteiten. De jeugd gaat samen met de wethouder en buurtbewoners ook de grootste stoepkrijttekening van Neerbosch-Oost tekenen. Dat gebeurt op het grote parkeerterrein waar de hele actie om draait.

“Het parkeerterrein staat vaak leeg,” zegt Paula van Dijnen, een van de actievoerders uit de wijk. Zij vindt het uitermate vreemd dat de gemeente op die plek een nóg groter parkeerterrein wil aanleggen.

Bewoners willen graag een groen hart in de wijk

Van Dijnen stelt dat de buurt veel meer heeft aan een natuurspeeltuin en een ontmoetterras op die plek. Zij is van mening dat de gemeente na alle steunbetuigingen niet meer om de eisen van het buurtcomité heen kan.

De actievoerders willen graag een groen hart in de wijk, naast wijkcentrum De Schalmei en de nieuwe school, die volgend voorjaar gereed zal zijn. Ook de Wijkraad Neerbosch-Oost en basisschool Het Octaaf staan vierkant achter de komst van een natuurspeeltuin.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}