Medewerker serviceteam station Wijchen voorkomt heling gestolen fiets

Medewerker serviceteam station Wijchen voorkomt heling gestolen fiets

WIJCHEN – Een fiets, die zaterdagmiddag uit de voortuin van een woning aan de Akkerwindestraat in Wijchen was gestolen, is weer boven water. Dit dankzij Ludo van het Serviceteam, zo meldt wijkagent Henry van Galen op Twitter.

Na aangifte van de diefstal ging de fietseigenaar woensdag naar het nabijgelegen station Wijchen om te kijken of zijn tweewieler daar misschien in de stalling stond. Tijdens het zoeken werd de gedupeerde aangesproken door een medewerker van het Serviceteam. Dit team houdt toezicht bij het station en verleent hulp aan de reizigers. De man zei dat zijn fiets was gestolen en hoe die eruitzag.

Man op bankje

Toevallig had de serviceteam-bewaker dinsdagmiddag een man bij het station op een bankje zien zitten, met een fiets naast zich. Kort daarna kwamen er twee personen aan, die de man na een kort gesprek geld gaven en de fiets meenamen. Ze passeerden de medewerker van het serviceteam, die toen zag dat het rijwiel voldeed aan de beschrijving van de afgelopen zaterdag gestolen fiets.

Camerabeelden

Hij sprak de personen uit de gemeente Oost Gelre aan. Zij bevestigden dat ze de fiets zojuist hadden gekocht van de inmiddels vertrokken man.

De bewaker informeerde de politie en bij natrekken van de gegevens bleek dat het inderdaad de zaterdag gestolen fiets was. Daarop werden de camerabeelden bij het station door de politie onderzocht.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}