Meer capaciteit met reguliere dienstregeling Arriva Limburg

Meer capaciteit met reguliere dienstregeling Arriva Limburg

REGIO – Passend bij het verwachte reizigersaanbod, en het streven om 40% van de capaciteit te kunnen bieden, schaalt Arriva in Limburg na Tweede Pinksterdag de dienstverlening weer op. Die dag zal eerst nog de zondagsdienstregeling gelden.

Vanaf maandag 1 juni zullen treinen de reguliere dienstregeling gaan rijden. Voor de bussen geldt een groei in het aanbod aangepast op een normale werkdag. Vanaf die datum is het gebruik van een mondkapje in het openbaar vervoer verplicht.

Voorop staat dat het ov nog steeds geen uitje is en de reiziger wordt verzocht alleen te reizen met het ov als het noodzakelijk is.

Trein

In de afgelopen periode reden de treinen van Arriva in Limburg in een uursfrequentie en met extra materieel op de drukkere trajecten. Vanaf Tweede Pinksterdag 1 juni wordt de reguliere dienstregeling weer van kracht met waar nodig en mogelijk langere treinen. Maandag 1 juni is een feestdag dus dan geldt een zondagsdienstregeling. Op weekdagen zullen op de Maaslijn de spitsslagen, de extra ochtendinzet op weekdagen tussen Cuijk-Nijmegen, niet rijden.

In verband met de ruimte in de treinen is het vanaf 1 juni (tijdelijk) niet mogelijk om fietsen mee te nemen. De linten, waarmee eerder de vrije doorgang voor machinisten naar de cabine werd gemarkeerd, verdwijnen na 1 juni. Dat geeft meer ruimte voor reizigers. De controles door de stewards zijn vanaf half mei stapsgewijs weer opgepakt. Zij zijn daarom voorzien van extra persoonlijke beschermingsmiddelen.

Bus

In maart werd de inzet van de bussen in Limburg - en ook Lijn 83 naar Nijmegen -  stapsgewijs teruggebracht tot een vakantie-dienstregeling op weekdagen en een zondagdienstregeling geldend op beide weekenddagen. De scholierenlijnen, het oproepafhankelijke vervoer en de buurtbussen reden niet meer. Vanaf dinsdag 2 juni groeit de inzet van de bussen weer gericht tot een aanbod aangepast op een normale werkdag. De basis daarvoor is de vakantiedienstregeling.

Begin juni zal het instappen bij de midden- en achterdeur in de reguliere bussen nog nodig zijn en dat geldt ook voor het aflinten van de chauffeursplaats. Als er verdere aanpassingen aan de voertuigen wordt gedaan, kan het instappen mogelijk weer bij de voordeur ingezet worden, zo meldt Arriva.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}