Meeste tuincentra niet eerder in kerstsfeer

Meeste tuincentra niet eerder in kerstsfeer

REGIO – De kerstshow begint in de meeste tuincentra in de regio niet eerder dan in andere jaren. Vorige week werd bekend dat Intratuin dit jaar twee weken eerder dan anders in kerstsferen is. Het concern hoopt hiermee de klanten te spreiden over een langere periode, zodat het niet te druk wordt in de winkels. Normaliter staat de kerstshow bij alle vestigingen van Intratuin er in de derde week van oktober, maar dit jaar zal dat al in de eerste week zijn.

Grote drukte moet namelijk worden vermeden vanwege de coronaregels. Het concern verwacht bovendien meer klanten dan anders, omdat meer mensen de feestdagen thuis zullen doorbrengen.

Geen spreiding

Een korte rondgang in de regio laat zien dat dit voorbeeld door de meeste concurrenten niet wordt opgevolgd. “Je kunt consumenten niet sturen. Die gaan niet eerder dan anders beginnen met kerstinkopen,” denkt Richard Bull van tuincentrum Bull in Beuningen. Hij begint dus ook niet eerder met de kerstshow. Wel wordt de show ruimer opgezet om het zo goed mogelijk corona-proof te houden.

Jeroen Gommers, manager van Tuinwereld in Malden, gelooft ook niet in het spreiden van de drukte: “Dat klinkt heel erg leuk voor de bühne, maar de meeste mensen zetten de boom het weekend na sinterklaas op. Ik geloof er niet in dat je die piek eruit haalt als je twee weken eerder open gaat.”

Ook tuincentrum Overvecht in Beuningen zal niet eerder aan de kerstperiode beginnen.

Een uitzondering is de Wijchense vestiging van Tuinwereld. Zij beginnen wél twee weken eerder dan in andere jaren. Toch zijn de kerstspullen er niet eerder dan bij de concurrentie, omdat Tuinwereld Wijchen normaliter pas begin november een kerstshow heeft.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}