Megastore Van Cranenbroek definitief niet naar Beuningen

Megastore Van Cranenbroek definitief niet naar Beuningen

BEUNINGEN – Megastore Van Cranenbroek komt definitief niet naar Beuningen. Dit heeft het bedrijf laten weten aan het Beuningse college van B&W. Wethouder Henk Plaizier sluit nu definitief  het dossier ‘Van Cranenbroek’. Dit bleek woensdagmiddag tijdens een persbijeenkomst van de gemeente Beuningen.

Afronding proces op nette manier

Het lukte wethouder Plaizier maar niet om contact te krijgen met de eigenaren van de megastore. Voorheen moest de voorganger van Plaizier, wethouder Driessen, ook al eindeloos wachten op een antwoord van Van Cranenbroek. Toen hield het bedrijf zich ook voortdurend Oost-Indisch doof. Wethouder Plaizier zei begin september al dat de gemeente geen ultimatum wilde stellen aan Van Cranenbroek, gekoppeld aan een uiterste datum. ‘We zijn ooit met deze megastore een proces aangegaan en dat gaan we op een nette manier afronden,’ zei Plaizier toen.

Niet op Bull-terrein

De provincie en buurgemeenten willen geen grote megastore op het Bull-terrein in Beuningen. Van Cranenbroek had zich wel in Beuningen mogen vestigen als ze bereid waren geweest om hun filiaal in tweeën te splitsen: een deel op het Bull-terrein en een ander deel in het centrum van Beuningen. In voorjaar 2017 schreef Van Cranenbroek een brief aan de gemeenteraad, waarin het bedrijf in duidelijke bewoordingen liet weten vast te houden aan de oorspronkelijke plannen van één grote winkel in Beuningen.

Inwoners zagen Van Cranenbroek wel zitten

De gemeente wilde weten of dat het definitieve standpunt was van Van Cranenbroek, of dat ze mogelijk toch bereid waren om de megastore op te splitsen. Het bedrijf hulde zich echter heel lang in stilzwijgen. Behalve de gemeente wilden uiteraard ook de winkelbedrijven in het centrum van Beuningen weten waar ze aan toe zijn. De meerderheid van de inwoners van Beuningen zag Van Cranenbroek graag komen, maar dat gaat nu niet meer gebeuren.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}