Meldkamers Arnhem en Nijmegen definitief samengevoegd

Meldkamers Arnhem en Nijmegen definitief samengevoegd

REGIO – De meldkamers van Arnhem en Nijmegen zijn met ingang van dinsdag 19 november samengevoegd. De Meldkamer Arnhem-Nijmegen (MAN) opereert voortaan vanuit de bestaande meldkamerlocatie in Arnhem.

De nieuwe meldkamer in Arnhem werd ingeluid in aanwezigheid van de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls, die voorzitter is van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. De Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden werd vertegenwoordigd door burgemeester Carol van Eert van Rheden. Een paar jaar geleden nog was Van Eert burgemeester van Beuningen.

Slechts een tussenstap 

De samenvoeging van de meldkamers van politie, brandweer en ambulance uit Gelderland-Midden en Gelderland-Zuid is overigens slechts een tussenstap. Uiteindelijk worden de meldkamers van Twente, IJsselland en Noord- en Oost-Gelderland gecombineerd tot één grote meldkamer in Apeldoorn. Die samenvoeging staat gepland voor medio 2022.

De meldkamer biedt spoedeisende hulp aan iedereen die zich aanmeldt en ondersteunt het politie-, brandweer- en ambulancepersoneel 'op straat'. De aansturing van de hulpverleningsvoertuigen gebeurt vanaf nu dus vanuit Arnhem.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}