Meningspeiling Woonwaarts over bouw nieuwe eengezinswoningen Bomenbuurt

Meningspeiling Woonwaarts over bouw nieuwe eengezinswoningen Bomenbuurt

NIJMEGEN – Woningcorporatie Woonwaarts begint binnenkort met de vierde en laatste stap voor de toekomst van de Bomenbuurt in Nijmegen-Oost. De corporatie gaat de mening van buurtbewoners peilen inzake de bouw van nieuwe eengezinswoningen in de Bomenbuurt. Bewoners ontvingen woensdag een brief hierover.

Woonwaarts wil twee woonblokken vervangen door nieuwe sociale huurwoningen. Een aantal jaren geleden was het plan om deze (duplex)woningen (Ahornstraat 31 t/m 45) uit de jaren 1950 te renoveren en samen te voegen tot eengezinswoningen.

Nieuwe sociale eengezinswoningen

De woningcorporatie vindt dat het slopen van deze huizen en het bouwen van maximaal 11 nieuwe sociale eengezinswoningen de Bomenbuurt mooier en beter maakt. En de toekomstige bewoners zouden beter en comfortabeler kunnen wonen in de nieuwe woningen. En de vraag is of de direct omwonenden daar ook zo over denken.

Niet direct omwonenden

Buurtbewoners die geen direct omwonenden van de twee woonblokken zijn, ontvangen net als bij de vorige stappen, ook informatie over deze vierde en laatste stap. Zij vullen geen kaart in, meldt Woonwaarts.

Foto: Woonwaarts

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}