'Mijn vader draait zich om in zijn graf', pittoresk bruggetje verdwenen

'Mijn vader draait zich om in zijn graf', pittoresk bruggetje verdwenen

BEEK – "Zullen we hem collectief afbreken?" Het is één van de vele ontstemde reacties op een nieuw bruggetje in het bos bij Beek in de gemeente Berg en Dal. Al sinds mensheugenis gaat daar een pittoresk bruggetje van hout over een stroompje in het Kastanjedal. Maar het blijkt nu vervangen door een moderne variant.

Tot ontsteltenis van van de liefhebbers van de plek heeft het natuurlijke hout plaats moeten maken voor glanzend metaal. 'Gatver, alsof Leisurelands voorbij is gekomen", is één van de commentaren op sociale media. "Welke pannenkoek heeft dit in godsnaam verzonnen?", vraagt iemand zich af.

Gedrocht

"Zo jammer", reageert weer een ander. "De oude brug heeft daar zeker 60 jaar gestaan." Ook Olaf Merkus, zoon van oud-boswachter Theo Merkus reageert verbijsterd. "Ik schrik me kapot zeg", schrijft hij. "Enorm schokkend en wat een totaal niet bij deze bijzondere sprookjesachtige plek passend gedrocht."

Merkus denkt dat zijn vader - die lang ziel en zaligheid in het natuurgebied legde - het zeker ook niks zou hebben gevonden. "Mijn vader zaliger draait zich om in zijn graf. De Heerlijkheid Beek onwaardig en echt een brug te ver."

De fractie van de lokale politieke partij Voor Berg en Dal heeft inmiddels raadsvragen aan het college van burgemeester en wethouders gesteld naar aanleiding van de ontstane commotie. Geldersch Landschap en Kasteelen, onder wie het bosgebied valt, was nog niet bereikbaar voor een reactie. 

Via onze mediapartner Omroep Gelderland.

 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}