Modernste OK-complex ter wereld te zien op open dag Sint Maartenskliniek

Modernste OK-complex ter wereld te zien op open dag Sint Maartenskliniek

NIJMEGEN/UBBERGEN – Belangstellenden kunnen zaterdag het modernste OK-complex ter wereld zien. De Sint Maartenskliniek op de grens van Nijmegen en Ubbergen houdt op 16 november een open dag. Iedereen kan dan tussen 10.00 - 16.00 uur zelf zien hoe dit gespecialiseerde ziekenhuis te werk gaat. Een nieuwe aanwinst is ook de compleet vernieuwde afdeling Revalidatie en het Loop Expertise Centrum.

De officiële opening van de nieuwbouwvleugel van de Sint Maartenskliniek is vorige week vrijdag verricht. In die nieuwbouw zet het ziekenhuis technische innovaties in om patiënten de regie over hun gezondheid te geven. Dat gebeurt in een supermodern complex met operatiekamers en een ruime revalidatievleugel is helemaal ingericht op een lang verblijf. Kenmerkend voor de hele nieuwbouw is de verbinding met de natuur om de kliniek heen. Op de open dag is te zien dat er overal ramen zijn, zelfs in de operatiekamers schijnt het daglicht naar binnen. De zeven nieuwe operatiekamers (OK’s) zijn inmiddels enkele weken in gebruik.

Verder in beweging

In het souterrain van de nieuwbouw zit onder andere het Loop Expertise Centrum, voor patiënten die problemen hebben met lopen, staan en balans. In de nieuwbouw beschikt dit centrum over de nieuwste behandelmogelijkheden en innovatieve apparatuur. Dankzij de bundeling van alle diagnostiek, behandeling en behandelaars in het Loop Expertise Centrum kan de Sint Maartenskliniek de patiënten nog beter helpen om verder in beweging te komen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}