Moeders mogen gratis mee naar Nijmeegs Boekenfeest

Moeders mogen gratis mee naar Nijmeegs Boekenfeest

NIJMEGEN – De Boekenweek wordt zaterdag 23 maart geopend met het Nijmeegse Boekenfeest in de Vereeniging. Bezoekers mogen hun moeder gratis meenemen. Het Boekenweekthema is dan ook ‘de moeder de vrouw’.

Op het Nijmeegse Boekenfeest verschijnen tientallen schrijvers, dichters, tekenaars, muzikanten, filosofen, draq queens, journalisten, acteurs en dj’s. Bekende namen zijn onder andere Jan Siebelink, Francine Oomen, Marja Pruis, Els Kloek en Saskia de Coster.

Ode aan vrouwelijke denkers

Voordrachten en performances worden onder andere verzorgd door Joke van Leeuwen, stadsdichter Wout Waanders en Jordi Lammers, de winnaar van de Nijmeegse Literatuurprijs.

Veronica Vasterling presenteert namens Radboud Reflects een ode aan vrouwelijke denkers. Docenten van de Letterenfaculteit van de Radboud- universiteit geven minicolleges. Op Ruwe Planken presenteert ‘yo mama’-grappen in een nieuw literair jasje.

Dichters & Drags

De avond wordt afgesloten met een heuse Dichters & Drags-show, gevolgd door een spetterend feestje onder leiding van dj’s HizzL & Schmerig.

Het Nijmeegs Boekenfeest wordt onder meer georganiseerd door Stichting Literaire Activiteiten Nijmegen, Bibliotheek Gelderland-Zuid, Boekhandel Dekker v.d. Vegt en de faculteit der Letteren van de Radboud-universiteit. 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}