Moeite met videobellen en luisterboeken downloaden? Bel de hulplijn

Moeite met videobellen en luisterboeken downloaden? Bel de hulplijn

GELDERLAND – Het werken met online communicatiemiddelen is niet voor iedereen even makkelijk. Sinds de coronacrisis is dat echter wél extra belangrijk geworden.Daarom heeft de bibliotheek Gelderland-Zuid een hulplijn ingesteld.

Mensen kunnen er terecht voor alle digitale vragen over bijvoorbeeld computer, tablet of telefoon. De Bibliotheek Gelderland zuid doet dit in samenwerking met SeniorWeb. De vragen worden beantwoord door een ambassadeur van SeniorWeb. De ambassadeur gaat kijken wie het beste de vraag kan beantwoorden. De beller zal dan binnen 3 werkdagen een antwoord krijgen.

Gert Jupijn van SeniorWeb laat weten: “Veel vragen gaan over het downloaden van e-books en luisterboeken in combinatie met het gebruik van de nieuwe Online Bibliotheek-app. Daarnaast kregen we met name tijdens de eerste lockdown vragen over beeldbellen via Skype, WhatsApp of Zoom. Er bellen trouwens niet alleen ouderen, ook jonge mensen weten de hulplijn te vinden.”

Er wordt volgens Jos Lusing van SeniorWeb ook vaak gebeld met vragen over de Corona App, het Donorregister, Windows en programma’s zoals Word of Excel. Hij zegt dat bellers vaak super tevreden zijn over de hulplijn, “De mensen die je aan de telefoon krijgt zijn erg enthousiast, ze vinden het geweldig dat ze in deze coronatijd zo geholpen worden”

De hulplijn is bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 16.00 uur via 024-3274999.

 

 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}