Mogelijk toch oplossing speelveldje De Buut

Mogelijk toch oplossing speelveldje De Buut

NIJMEGEN – De sluiting van het voetbalveldje bij basisschool De Buut in Nijmegen-Oost is voorlopig uitgesteld. Dat is de uitkomst van het overleg dat de Nijmeegse wethouders Vergunst en Velthuis donderdag hebben gevoerd met de school en de omwonenden die bezwaar maken.

Alle betrokken partijen hebben afgesproken om voorlopig een pauze in te lassen in de juridische procedure. Daarmee zijn juridische stappen niet definitief van de baan, maar alle partijen willen ruimte creëren om samen te zoeken naar een oplossing, zo zei donderdagmiddag een woordvoerder van de gemeente.

Extra toezicht op afspraken

Bij het zoeken naar een oplossing zal de gemeente het voortouw nemen, zo is afgesproken. In de tussentijd zal er wel extra toezicht zijn op de afspraken die in het verleden zijn gemaakt. Dat heeft bijvoorbeeld betrekking op de tijden waarbinnen op het veldje gespeeld mag worden, te weten: van 08.00 tot 20.00 uur.

Volgens de gemeentewoordvoerder hebben alle partijen hun waardering uitgesproken voor het feit dat niemand de deur definitief op slot heeft gedaan in de afgelopen periode.

Hij benadrukt dat de gesprekspartners aan de gebruikers van het veldje en de omwonenden vragen om de komende weken extra rekening te houden met elkaar. Dit vergroot en versnelt namelijk de kans op een definitieve oplossing.    

Aandacht buitenlandse media

De kinderen van De Buut en hun ouders hebben de afgelopen weken actie gevoerd om het veldje open te houden. De gemeente Nijmegen besloot echter toch om het speelveldje te sluiten vanwege de geluidsoverlast. Ook werd er gedreigd met dwangsommen van 10.000 euro.

Het speelveldje van De Buut kreeg de laatste tijd veel aandacht in de media. Landelijke kranten en zelfs de BBC en de gerenommeerde Engelse krant The Guardian besteedden er aandacht aan. Ook werden er Kamervragen gesteld door SP en VVD.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}