Mook doet mee met krachtenbundeling Noord- en Midden-Limburg

Mook doet mee met krachtenbundeling Noord- en Midden-Limburg

MOOK EN MIDDELAAR – Tien gemeenten in Noord- en Midden-Limburg gaan meer samenwerken op het gebied van cultuur. Onlangs ondertekenden zij een samenwerkingsovereenkomst die de officiële start is voor het project ‘Samen ontwikkelen door te doen’.

Doel is om binnen de cultuurregio Noord- en Midden-Limburg nieuwe samenwerkingen te stimuleren en zo de culturele kracht van de regio te vergroten. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg.

Van professional tot amateur

Namens alle wethouders Cultuur van de deelnemende gemeenten zei wethouder Anne Thielen uit Venray dat ze talenten, van professional tot amateur, helpen om zich verder te ontwikkelen. Ook worden organisaties getipt hoe ze zich beter kunnen presenteren. De deelnemende gemeenten stimuleren volgens Thielen culturele instellingen en cultuurmakers om meer samen te werken en op die manier aansprekende producties neer te zetten.

10 gemeenten

De gemeenten die meedoen aan het project zijn Mook en Middelaar, Gennep, Bergen, Venray, Horst aan de Maas, Peel en Maas, Beesel, Roermond, Venlo, en Weert.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}