Mout Bierfestival Nijmegen alsnog twee weekenden in Julianapark

Mout Bierfestival Nijmegen alsnog twee weekenden in Julianapark

NIJMEGEN – Nadat het evenement in eerste instantie was afgelast, gaat Mout Bierfestival alsnog door in Nijmegen. Het speciaalbierfestival wordt volledig ingericht volgens de COVID-19-richtlijnen en strijkt met een aangepast programma neer in het Julianapark bij de Wedren. Het gaat om de weekenden van vrijdag 28 t/m zondag 30 augustus, en vrijdag 4 t/m zondag 6 september.

Verdeeld over deze twee weekenden wordt het park omgetoverd tot een festivalterrein waarin bijzondere smaken, lekkere muziek, een gemoedelijke sfeer en jong & oud elkaar ontmoeten in de zomerzon. Zo wil de organisatie van Mout Bierfestival haar bezoekers ‘meevoeren op een smaakvakantie in eigen land.’

15 brouwerijen

Het rondreizende speciaalbierfestival in het Julianapark - waar in 2016 de allereerste editie plaatsvond – neemt 15 brouwerijen mee naar haar lommerrijke geboorteplaats in Nijmegen-Oost, waaronder internationale smaakmakers als Põhjala Brewery (Estland), Bakunin Brewery (Rusland) & To Øl Brewery (Denemarken), Nederlandse deelnemers als Moersleutel en Hooglander, en lokale brouwerijen als Nevel en Mannenpap. De overige acht namen uit het deelnemersveld worden op een later tijdstip bekendgemaakt.

COVID-19-richtlijnen

Mout Bierfestival 2020 zal aan de hand van COVID-19-richtlijnen worden heringericht. Zo wordt er gewerkt met tijdslots (variërend van minimaal 3 tot maximaal 4,5 uur), is het terras veel ruimer opgezet, kunnen bezoekers bestellen via een online menu, worden ze bediend aan tafel en kunnen ze alleen contactloos of met PIN betalen. Ook worden er extra maatregelen getroffen wat de hygiëne betreft: de tafels worden vaker schoongemaakt en er zijn extra handwas-stations ingericht.

Lees ook:

VOLOP GEZELLIGHEID OP HET EERSTE MOUT BIERFESTIVAL

 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}