Musea, hogescholen en toerismebureaus gaan samenwerken in grensregio

NIJMEGEN - Een drie jaar durend project dat Rheijnland. Xperiences heet, heeft tot doel de aantrekkelijkheid van de regio te verhogen en het bezoek van de streken aan beide kanten van de grens te stimuleren.Onder leiding van Erfgoed Gelderland gaan veel partijen binnen het project samenwerken: onder andere de IT en mediaopleidingen van de Hochschule Rhein-Waal en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), twee toonaangevende toerismebureaus en acht musea, waaronder het Archeologisch Park Xanten en het Nederlands Openluchtmuseum, bundelen hun krachten.

Innovatie, samenwerking en regionale cultuurpromotie staan centraal. De musea gaan bijvoorbeeld de gezamenlijke geschiedenis van de grensstreek vertellen. Ze richten zich hierbij vooral sterk op de jeugd, onder anderen met behulp van studenten van beide hogescholen en het digitaal beschikbaar stellen van de collecties en exposities.

Het is een uniek project voor de regio, zo werkten bijvoorbeeld nooit eerder twee hogescholen grensoverschrijdend samen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}