Na jarenlange daling, nu weer stijging woninginbraken Berg en Dal

BERG EN DAL – Het aantal woninginbraken in de gemeente Berg en Dal is dit jaar fors toegenomen vergeleken met de twee voorafgaande jaren. Dit jaar zijn er tot en met half augustus 58 inbraken en pogingen daartoe geweest. Vorig jaar in dezelfde periode waren dat er met 27 inbraken beduidend minder.

Vooral woningen Groesbeek doelwit inbrekers

Volgens burgemeester Mark Slinkman slaan inbrekers de afgelopen tijd opvallend vaak hun slag in Groesbeek. De gemeente raadt haar inwoners – in het bijzonder die van Groesbeek - dan ook aan om bij verdachte situaties direct de politie te bellen op het spoednummer 112. De meeste inbraken worden volgens de gemeente opgelost dankzij oplettendheid van de buurtbewoners.

In 2015 waren er in de gemeente Berg en Dal 133 inbraken en pogingen daartoe. In de drie jaren daarna daalde het aantal inbraken naar 105 (in 2016), 64 (in 2017) en 59 (in 2018).

Inwoners kunnen risico op inbraak verkleinen

Burgemeester Slinkman overlegt met de politie over maatregelen om het aantal woninginbraken te verminderen. Het is volgens hem van groot belang dat de inwoners ook zelf aan de slag gaan om het risico op een inbraak te verkleinen. “Met enkele kleine ingrepen kunnen we het de inbrekers al veel moeilijker maken,” aldus de burgemeester.

Vaak komen inbrekers binnen via de achter- of zijkant van een woning. Juist de deuren en ramen die niet direct in het zicht staan, zijn voor inbrekers aantrekkelijk. Men kan bijvoorbeeld buiten bij die plekken lampen plaatsen met bewegingssensoren.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}