Nachtburgemeester ziet avondklok niet zitten

Nachtburgemeester ziet avondklok niet zitten

NIJMEGEN – De Nachtburgemeester van Nijmegen is geen voorstander van een avondklok. Die gaat vermoedelijk aanstaande vrijdag in, om de corona-besmettingscijfers verder naar beneden te krijgen. Het zou betekenen dat mensen ‘s avonds en ‘s nachts niet meer de straat op mogen zonder geldige reden.

Nachtburgemeester Cees de Beer twijfelt aan de effectiviteit van de maatregel: “Is het wel echt een maatregel die de besmetting cijfers naar beneden haalt? Tot nu toe zien we dat niet terug in andere landen”.

De Beer, nachtburgemeester sinds het najaar van 2019, vindt de maatregel ver gaan, maar snapt wel dat het aantal contactmomenten moet worden teruggebracht, en dat deze maatregel daar een middel voor is. “Hierdoor kan de politie beter handhaven,” geeft hij aan.

Plannen in de koelkast

Tijdens bijna zijn hele ambtsperiode kon er vooral veel niet doorgaan tot nu toe:  “Alle plannen gingen de koelkast in, die na corona hopelijk weer kunnen worden opgepakt. Onze hoop is erop gevestigd dat we over een half jaar toch weer aan de slag kunnen, dat corona dan definitief voorbij is.” De Beer wil dan vooral de veelzijdigheid van het Nijmeegse uitgaansleven in beeld brengen.

IkPas

Tot die tijd is er weinig mogelijk, en zelfs een biertje thuis zit er voor De Beer nu niet in, maar dan uit eigen keuze. Hij is namelijk ambassadeur van IkPas, de campagne om een maand lang geen alcohol te drinken. “Het is moeilijker dan je denkt” geeft hij aan, “maar ik raad IkPas / Dry January aan bij de mensen als ze willen minderen met het drinken van alcohol, maar zie het niet als een verplichting”.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}