Nationaal Museum van Wereldculturen opent 1 juni ook in Afrika Museum

Nationaal Museum van Wereldculturen opent 1 juni ook in Afrika Museum

BERG EN DAL – De verschillende locaties van het Nationaal Museum van Wereldculturen zijn per 1 juni weer open voor bezoekers. In het Afrika Museum opent de nieuwe fotografie tentoonstelling 'Door de lens van - hedendaagse fotografen uit Afrika', met werk van Afrikaans fotografietalent.

Het is een samenwerking met World Press Photo, die eerst op 2 april zou openen. Ook komt het Afrika Museum in Berg en Dal met een apart zomerprogramma in het museumpark speciaal voor families.

Nationaal Museum van Wereldculturen

Het Afrika Museum, Museum Volkenkunde in Leiden, het Tropenmuseum in Amsterdam en het Wereldmuseum in Rotterdam zijn er, met enkele aanpassingen, klaar voor.

Wie de musea wil bezoeken dient vooraf een ticket te reserveren. Kaartjes zijn zowel telefonisch als via de websites van de musea te boeken. Voor alle musea geldt dat zij ruim genoeg zijn om alle bezoekers goed volgens de regelgeving te spreiden. Ook de tijdslots dragen daaraan bij. De meeste exposities zijn open voor publiek.

Door de lens van - hedendaagse fotografen uit Afrika

Nieuw vanaf 1 juni in het museum in Berg en Dal: 'Door de lens van - hedendaagse fotografen uit Afrika'. Een fototentoonstelling met verschillende werken van zeventien talentvolle fotografen, geselecteerd uit de African Photojournalism Database van World Press Photo. Deze tentoonstelling zou eerder op 2 april geopend worden, en gaat nu per 1 juni direct open voor publiek. De fotografen brengen het menselijke, maar ook hun persoonlijke verhaal in beeld rondom thema’s als geboorte, gendergelijkheid, oorlog, wederopbouw en verstedelijking. Op de website van het Afrika Museum zijn al verschillende blogs te lezen over fotografen wier werk ook in de tentoonstelling zit.

De nieuwe vaste opstelling 'Inspirerend Afrika' toont hedendaags Afrika met een blik op verleden en toekomst. De expositie toont de diversiteit, dynamiek en de veelzijdige actualiteit van het continent. Van onafhankelijkheidsbewegingen en migratie tot de populaire cultuur, kunst en design.

Zomeractiviteiten

Voor de zomer ontwikkelt het Afrika Museum verschillende gezinsactiviteiten. Zo komt er een levensgroot doolhof van hooibalen in het museumpark, waarmee kinderen hun kennis over Afrika kunnen vergroten. In het doolhof ontdekken ze meer over de landen, symbolen en kunst uit Afrika. Ook kunnen bezoekers een picknickmand bestellen die zij met elkaar kunnen nuttigen in het museumpark.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}