NEC-fans spreken zich uit: slechts zes voldoendes

NEC-fans spreken zich uit: slechts zes voldoendes

Kort na de laatste wedstrijd van het jaar, uit bij FC Twente, riep de redactie van fansite ForzaNEC.nl fans op om de spelers en de trainer een cijfer te geven voor de eerste seizoenshelft. Er kwamen ruim duizend reacties binnen en de meeste waren niet mals.

Alblas hoogste cijfer

Er zijn maar zes spelers die een voldoende hebben gekregen, waarvan er drie ook nog heel krap zijn. Anass Achahbar en Josef Kvida hebben een 5,6 gekregen, Tom Overtoom een 5,7. Sven Braken (6,0) en Leroy Labylle (6,2) doen het iets beter. Keeper Norbert Alblas krijgt met een 7,4 veruit het hoogste cijfer. Hij deed wel maar zes wedstrijden mee voordat hij geblesseerd raakte.

Okita dicht bij voldoende

Het grootste deel van de selectie krijgt van de mensen die gestemd hebben een onvoldoende, de een ruimer dan de ander. Jonathan Okita is met een 5,4 nog heel dicht bij een voldoende. Brahim Darri (5,1), Mathias Bossaerts, Guus Joppen en Joey van den Berg (allen 5,0) komen er ook nog redelijk vanaf.

De Gier laagste cijfer

Niet een speler, maar trainer Jack de Gier krijgt overigens het allerlaagste cijfer: gemiddeld een 3,8. Mart Dijkstra volgt daarboven met een 4,1. Aanvoerder Rens van Eijden komt er bekaaid vanaf met een 4,4. Keepers Marco van Duin (4,6) en Oliver Zelenika (4,8) scoren ook niet bepaald goed.

Bekijk alle rapportcijfers hieronder

Norbert Alblas 7,4
Leroy Labylle 6,2
Sven Braken 6,0
Tom Overtoom 5,7
Josef Kvida 5,6
Anass Achahbar 5,6
Jonathan Okita 5,4
Brahim Darri 5,1
Mathias Bossaerts 5,0
Guus Joppen 5,0
Joey van den Berg 5,0
Paolo Sabak 4,9
Ole Romeny 49
Mike Ndayishimiye 4,9
Oliver Zelenika 4,8
Robin Buwalda 4,8
Kevin Jansen 4,7
Marco van Duin 4,6
Terry Lartey Sanniez 4,6
Rens van Eijden 4,4
Frank Sturing 4,4
Mart Dijkstra 4,1
Jack de Gier 3,8

 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}