NEC gaat voor negen punten in zeven dagen

NEC gaat voor negen punten in zeven dagen

NIJMEGEN – Na overwinningen op Roda JC (1-3) en Den Bosch (4-1) sluit NEC de zogenaamde Europese week af vrijdagavond tegen Helmond Sport. Er zal worden afgetrapt in het SolarUnie Stadion in Helmond om 18:45. Om mee te blijven doen in de bovenste regionen van de competitie moet er van de nummer elf in de Keuken Kampioen Divisie gewonnen worden.

Rechterhand Meijer

Nadat vorige week bekend werd gemaakt dat Ted van Leeuwen de nieuwe technisch directeur van NEC zou worden, viel de naam van Fred Rutten een aantal keer deze week in Nijmegen. Rutten wordt de adviseur van trainer Rogier Meijer, hij zal Meijer dus advies gaan geven waar nodig. Rutten was eerder actief als hoofdtrainer bij Twente, PSV, Schalke, Vitesse, Feyenoord, Al Shabab, Maccabi Haifa en zijn laatste club was RSC Anderlecht uit België.

Winstgevende 5-3-2 tactiek

Trainer Rogier Meijer lijkt eindelijk de juiste tactiek te hebben gevonden voor dit NEC. Na de succesvolle wedstrijd tegen Roda functioneerde het 5-3-2 systeem tegen Den Bosch opnieuw erg goed. Elayis Tavsan lijkt nu echt meer tot zijn recht te komen en dat beloonde hij met twee mooie doelpunten in de wedstrijden tegen Roda en Den Bosch. Ook middenvelder Javier Vet viel dinsdag positief op, van de vier Nijmeegse doelpunten kwamen er twee van de voet van Javier Vet.

Met deze winstgevende tactiek doet NEC goede zaken in de strijd om de play-offs. De achterstand op de plaatsen voor directe promotie bedraagt momenteel tien punten en dat gat lijkt te groot nu we richting het einde van de competitie gaan. Ondanks dat die achterstand groot is, doet NEC nog wel mee voor plek drie, die nu in handen is van NAC en Almere City die allebei 53 punten hebben. Een overwinning op Helmond is van groot belang om de aansluiting te houden en om achtervolgers Volendam en Roda niet te dicht in de buurt te laten komen.

Middenmoter

Waar NEC haar derde wedstrijd in zeven dagen speelt is het in Helmond wat rustiger. Een week na de 2-1 nederlaag tegen de toenmalige hekkensluiter Dordrecht, hoopt de ploeg van trainer Wil Boessen na drie weken zonder overwinning punten te kunnen stelen van NEC. Eerder dit seizoen speelde NEC en Helmond in het Goffertstadion met 2-2 gelijk. Voor de thuisploeg van vrijdag kwamen de doelpunten van Jelle Goselink en Karim Loukili, doelpuntenmakers voor NEC waren Terell Ondaan en Bart van Rooij. De meest gevaarlijke man bij Helmond is oud NEC’er Lance Duijvestijn. Duijvestijn kwam in zijn tijd bij NEC maar tot twaalf minuten en vertrok hij kwam via ADO terecht bij zijn huidige werkgever Helmond. Waar hij in 26 wedstrijden al negen keer scoorde. Andere oud NEC-spelers Dani Theunissen en Guus Joppen zullen niet in actie komen vrijdag, zij zijn beide geblesseerd.

De ploeg van Boessen is momenteel terug te vinden op een elfde plek met dertig punten. De Helmonders gelden als een echte middenmoter echter is Helmond voor veel ploegen een lastig bespeelbare ploeg, zo wonnen ze verassend van Almere en deelden al negen keer de punten met de tegenstander. Een overwinning vrijdag zou de ploeg van Boessen een steuntje in de rug kunnen geven richting de play-offs plekken.

De wedstrijd is vrijdag vanaf 18:45 live te beluisteren om RN7, artikel geschreven door Noah Peelen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}