NEC: "Gedrag politie Maastricht excessief en agressief"

NEC: "Gedrag politie Maastricht excessief en agressief"

NIJMEGEN – NEC verwerpt 'excessieve en agressieve' gedrag van de politie van Maastricht rondom het uitduel van de Nijmegenaren tegen Maastricht. Dat zegt de club in een verklaring van op de eigen website. 

Nietsvermoedende supporters

De club zegt dit na de incidenten die zich afspeelden voorafgaand en na afloop van de wedstrijd tegen MVV. Supporters moesten toen één-voor-één de supportersbus verlaten, onder zwaar toezicht van de politie. Ook na afloop van de wedstrijd kwam het tot een confrontatie tussen supporters en politie. "Dit gebeurde echter niet enkel richting de veroorzakers van het incident, maar ook tegen alle andere aanwezige, goedwillende en nietsvermoedende supporters én stewards van NEC", aldus de club. 

SV-voorzitter Jeroen Rengers laat via Twitter weten geschokt te zijn over het buitensporige Maastrichtse politiegeweld. "Hopelijk zet dit het voor de publieke opinie ook in ander daglicht", aldus Rengers.

Buitenproportionele optreden

De afgelopen dagen is er intensief geëvalueerd met verschillende partijen en er zal, ook namens SV NEC en HKN, een brief worden verstuurd naar de gemeente Maastricht. Hierin zal om opheldering worden gevraagd over de ontvangst, het niet betrekken van NEC en het buitenproportionele optreden van de politie na afloop van het duel. Lees hier de volledige verklaring. 

 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}