NEC kiest voor Gesthuizen, Bogers en Meijer

NEC kiest voor Gesthuizen, Bogers en Meijer

NIJMEGEN – François Gesthuizen, Adrie Bogers en Rogier Meijer staan dit seizoen voor de groep bij NEC. De Nijmeegse club maakte maandagavond bekend dat het drietal de leiding krijgt over het eerste elftal. Ron de Groot heeft aangegeven niet vast te willen aansluiten bij het eerste elftal.

Basis van gelijkwaardigheid

NEC meldt net als na het vertrek van Jack de Gier dat de drie trainers op basis van gelijkwaardigheid de leiding nemen, maar aangezien er één hoofdtrainer op het wedstrijdformulier moet staan, lijkt dit Gesthuizen te worden.

Lees ook bij ForzaNEC.nl: Wat de keuze van NEC zegt over de situatie bij de club

Algemeen directeur Wilco van Schaik op de clubsite: "Bij dez keuze hebben meerdere overwegingen een rol gespeeld. We hebben met diverse kandidaten gesproken, maar ook steeds gezegd dat een interne invulling een optie was. Uiteindelijk hebben we hiervoor gekozen. Dat is ons aan het einde van het seizoen goed bevallen. Wij gaan als club het derde jaar Eerste Divisie in en dan heb je het niet breed als club, dat speelt ook mee."

Op centen passen

"Bepaalde trainers kozen in een eerder stadium al voor lucratievere opties, waar anderen weer niet konden wachten op duidelijkheid. Financieel moeten we op de centen passen, op elke positie in ons voetbalbedrijf. Met Adrie, Rogier en Francois hebben we komend seizoen drie coaches voor de groep staan waarin we als club veel vertrouwen hebben. Daarnaast kennen ze de club."

Positieve stap

"Wij hebben er vertrouwen in dat we hiermee een eerste positieve stap zetten in de ontwikkeling en toekomst van NEC. Voetbal moet weer centraal gaan staan. Technisch hebben we de afgelopen jaren matig tot slecht gepresteerd, dat is de waarheid. Dat zal moeten verbeteren. Wij denken dat de filosofie, de werkwijze en de cultuur waarin dit gebeurt belangrijk is voor resultaat. Het eerste elftal is het meest belangrijke onderdeel binnen onze club. Een kampioenschap verwachten we niet direct, maar energie, motivatie, ontwikkeling en een team dat strijd zijn factoren die we bij onze club terug willen zien. En dan zijn de play-offs het eerste doel. Daar gaan we vanaf vandaag aan werken."

via mediapartner ForzaNEC.nl.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}