NEC ontsnapt in Dordrecht, maar loopt wederom schade op

NEC ontsnapt in Dordrecht, maar loopt wederom schade op

DORDRECHT – NEC heeft vrijdagavond niet weten te winnen in en tegen Dordrecht. De Nijmegenaren speelden met 2-2 gelijk. Dijkstra en Okita waren trefzeker.
NEC begon met dezelfde elf namen als vorige week tegen Almere City. Tom Overtoom was nog niet fit genoeg om bij de wedstrijdselectie te zitten. Paolo Sabak ontbrak wegens een lichte rugblessure.

Rebound

Na tien minuten spelen was het FC Dordrecht, dat via Summerville de eerste grote kans kreeg. NEC ontsnapte aan de 1-0, Sanniez haalde de bal vlak voor het doel nog weg. Na 35 minuten was het raak voor FC Dordrecht, in de rebound was het Summerville met de openingstreffer, nadat Branderhorst de bal uit zijn handen liet glippen. Even later kwam NEC op gelijke hoogte door een doelpunt van invaller Dijkstra, die vanaf de rand van de zestien de bal rechts onder in de hoek schoot.

Weinig grote kansen

NEC startte dramatisch aan de tweede helft, al snel kwam FC Dordrecht wederom op voorsprong, Zwarts kon de bal op aangeven van Summerville binnen schuiven. Na ruim 60 minuten spelen konden we weinig grote kansen noteren aan de kant van de Nijmegenaren. In de 75e minuut leek NEC weer op gelijke hoogte te komen, Romeny scoorde, maar zijn goal werd afgekeurd vanwege een handsbal van de aanvaller. In de slotfase wist NEC alsnog de gelijkmaker te maken, Okita was trefzeker. In de extra tijd had Ndayishimiye belissend kunnen zijn, hij kon een-op-op een met keeper Janssen zorgen voor de 2-3.

Scoreverloop
'35 Summerville 1-0
'41 Dijkstra 1-1
'48 Zwarts 2-1
'87 Okita 2-2

Gele kaarten
'37 Druijf
'68 Dijkstra
'78 Ottewill
'82 Joppen
'84 Labylle

Scheidsrechter Sander van de Eijk

Opstelling NEC Branderhorst; Joppen, Bossaerts, Kvída, Sanniez ('39 Dijkstra); Van den Berg, Bruijn ('73 Romeny), Labylle; Okita, Druijf, Wolters ('52 Ndayishimiye).

Opstelling FC Dordrecht Janssen; Stankov, Breedijk, Peijnenburg, Ottewill; Schuurman, Smith, Kok; Cijntje, Zwarts (81' Power), Summerville.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}