NEC ontvangt Fortuna Sittard in achtste finale KNVB Beker

NEC ontvangt Fortuna Sittard in achtste finale KNVB Beker

NIJMEGEN – Fortuna Sittard is de tegenstander van NEC in de achtste finale van de KNVB Beker. De wedstrijd zal in het Goffertstadion worden gespeeld.

Op 19, 20 of 21 januari ontvangt NEC de Limburgers. Het zal een belangrijke week worden; op de vrijdag daarvoor is de SC Cambuur de tegenstander, huidige koploper in de Keuken Kampioen Divisie.

De ploeg van trainer Rogier Meijer heeft dit seizoen nog geen wedstrijd hoeven spelen in het bekertoernooi. De eerste ronde tegen Quick uit Den Haag verviel, omdat amateurclubs niet meer mochten meedoen aan het bekertoernooi, vanwege corona. In de tweede ronde werd NEC vrijgeloot.

De winnaar van NEC-Fortuna Sittard speelt in de kwartfinales een thuiswedstrijd. Uit de rest van de loting bleek verder onder meer dat de winnaar van de wedstrijd Vitesse-ADO Den Haag in de kwartfinale een uitwedstrijd speelt. Een kwartfinale in de Goffert tegen de Arnhemmers behoort dus tot de mogelijkheden.

Twee jaar geleden werd NEC nog door Fortuna Sittard uitgeschakeld in het bekertoernooi. Een oefenwedstrijd tussen de ploegen in oktober dit jaar eindigde in 0-0.

Lees ook: NEC bekert zonder te spelen verder: "Vervelend voor amateurclubs."

Lees ook: NEC zonder te spelen naar achtste finale KNVB Beker

 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}