NEC sluit boekjaar opnieuw af met verlies

NEC sluit boekjaar opnieuw af met verlies

NIJMEGEN – NEC heeft het boekjaar 2019/20 afgesloten met een nettoverlies van ruim vier ton. De Nijmeegse club wist de kosten omlaag te brengen ten opzichte van een jaar eerder, maar boekte ook een miljoen euro minder omzet. Dat heeft vooral te maken met het plotseling afgebroken seizoen in de Keuken Kampioen Divisie.

NEC nam de achtste plaats op de ranglijst in, toen de KNVB in maart besloot het lopende seizoen acuut te beëindigen. Daardoor liep de club inkomsten mis uit kaartverkoop, horeca en sponsoring. Wel kan NEC een positief transferresultaat overleggen: de club stelt 1,5 miljoen euro te hebben gebeurd uit de verkoop van spelers, onder wie Anthony Musaba, die de stap naar Monaco maakte.

Het negatief eigen vermogen van de Nijmeegse club groeide tot bijna 4 miljoen euro. De club geeft aan dat het voor dit lopende boekjaar (2020/21) denkt dat de omzet nog beïnvloed zal worden door de aanhoudende coronacrisis. Het wegblijven van publiek zal zijn effect hebben, spreekt de club uit. De ambitie op het sportieve vlak blijft strijden om promotie.

NOW-regeling

Om medewerkers en spelers te kunnen blijven betalen, deed NEC al tweemaal een beroep op de NOW-regeling. In de eerste ronde ontving men 630.000 euro, in de tweede ronde kwam er nog 384.000 euro bij.

De andere Gelderse clubs presteerden in financieel opzicht wisselend. Vitesse leed een verlies van 4,3 miljoen euro, terwijl De Graafschap juist twee ton winst boekte.

Artikel van mediapartner Omroep Gelderland 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}