NEC staat voor lastige klus in Emmen

NEC staat voor lastige klus in Emmen

NEC gaat vrijdagavond op bezoek in Emmen, waar de plaatselijke FC met smart wacht op de komst van de Nijmegenaren. Emmen verkeert namelijk in een uitstekende vorm en sloeg vorige week de koploper, destijds Fortuna Sittard, al van de troon.

Een week later mogen de Emmenaren het weer opnemen tegen de koploper, ditmaal dus ons NEC. Bij NEC zullen er ongetwijfeld enige revanche gevoelens omhoog krabbelen wanneer je het thuisduel met FC Emmen erbij haalt. In de absolute slotfase van dat duel kwam FC Emmen alsnog langszij via Nick Bakker, die een voorzet van Youri Loen, die zes wedstrijden in het rood-zwart-groen speelde, met zijn grote teen tegen de touwen werkte. De openingstreffer van Jari Schuurman was niets waard en de kritiek op de Nijmeegse ploeg was groot. NEC bezette de zesde plek.

Fitte selectie

Vier dagen later maakten de Nijmegenaren de reis naar Drenthe om het opnieuw te proberen, ditmaal in de strijd om de KNVB Beker. Ondanks het feit dat de thuisploeg op voorsprong kwam, werd er relatief eenvoudig gewonnen van de ploeg van trainer Dick Lukkien. Braken en Groeneveld (2) waren verantwoordelijk voor de doelpunten. Diezelfde Groeneveld kan vermoedelijk weer speelminuten gaan maken. De vleugelaanvaller werd woensdag 21 jaar, maar daar wilde hij niets van weten. Hij arriveerde als eerste op de club en sloot tegen de avond ook weer af, allemaal om zo snel mogelijk terug te keren in het elftal. Zo lijkt Pepijn Lijnders voor het eerst als hoofdtrainer van NEC met een volledig fitte selectie toe te kunnen werken naar het lastige uitduel.

Heer en meester 

Want lastig zal het zeker worden. FC Emmen verloor tot dusver het minst van alle clubs in de Jupiler League: slechts drie maal. NEC verloor vier maal, maar zegevierde wel veertien keer. Emmen speelt voornamelijk gelijk (11), waardoor het is terug te vinden op de zevende plaats. Vorige week won Emmen knap in Sittard, waar Fortuna met 1-2 onderuit ging. Emmen was heer en meester en kreeg een flink aantal kansen, maar liet het uiteindelijk bij een magere 1-2 overwinning. Het 4-4-2 systeem blijkt lastig te verslaan. Of Lijnders zijn team daaraan gaat aanpassen weet hij nog niet. "Je probeert wel altijd de angel eruit te halen, maar je moet uitgaan van je eigen krachten", aldus de oefenmeester.

Siemen Mulder

De wedstrijd wordt afgewerkt in De Oude Meerdijk, tot vier weken terug nog de JENS Vesting genoemd, en trapt af om 20:00. Siemen Mulder zal het startsein geven en doet dat voor de tweede keer dit seizoen bij een duel van NEC. Ook de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles (1-1) werd door de 34-jarige arbiter gefloten. 123 Nijmeegse die-hards reizen ook morgen hun ploeg achterna en nemen plaats in het uitvak. Vorig seizoen nam NEC het in een tweeluik in de Play-Offs ook al op tegen FC Emmen. Toen werd het uitduel gewonnen.

Een rechtstreeks verslag van de wedstrijd FC Emmen – NEC is te beluisteren in het programma Regiosport, vrijdag tussen 19 en 22 uur op RN7 Radio.

via mediapartner ForzaNEC.nl.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}